ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λέσβος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί μετά τις πλημμύρες

Στη Λέσβο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο νησί, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων της περασμένης Δευτέρας.

 

 

Ο κ. Αποστόλου θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές Καλλονής, Παράκοιλων, Άγρας και Μεσοτόπου και σύσκεψη με φορείς της Λέσβου, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκαν σήμερα παρεμβάσεις του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάλλη σχετικά με τα πολύ σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα στην κεντρική και τη δυτική Λέσβο από τις βροχοπτώσεις και είχαν σαν αποτέλεσμα να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Πάλλης επικοινώνησε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, τον οποίο και ενημέρωσε για τα σοβαρά πρόβλημα και ζημιές που έχουν γίνει σε αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Επίσης επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θ. Κουρεμπέ προκειμένου να ενεργοποιηθούν άμεσα οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες.

Σε επικοινωνία του με τον γενικο γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Δέδε ζήτησε τη στήριξη των υπηρεσιών του υπουργείου στις προσπάθειες που θα κάνει ο δήμος Λέσβου για την αποκατάσταση των ζημιών και των πληγέντων.

Τέλος και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του βουλευτή με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ζητήθηκε η ενεργοποίηση της ΜΟΜΑ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ζημιές, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.