ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καβγάς με τους ΑΝΕΛ στη Βουλή για τους ομοφυλόφιλους

Παραμένει το χάσμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το σύμφωνο συμβίωσης. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Κατσίκης μιλώντας στην βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι οι ΑΝΕΛ παραμένουν πιστοί στις χριστιανικές αξίες και καταψηφίζουν τα άρθρα του νομοσχεδίου τα οποία θεωρούν ότι επεκτείνουν το σύμφωνο συμβίωσης.

 

 

 

«Φανταστείτε ένας δάσκαλος να κάνει αλλαγή φύλλου» είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας την αντίδραση του Μάριου Γεωργιάδη από την ΕΚ που τον κατηγόρησε για Μεσαιωνικό σκοταδισμό.

Άποψη του κόμματος, όπως την εξέφρασε ο Κώστας Κατσίκης σε παρέμβασή του είναι πως συμπληρώνονται οι διατάξεις του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, δίνοντας τους το δικαίωμα της υιοθεσίας.

«Ακόμη και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης ενός ανθρώπου πρέπει να υπόκειται σε οριοθετήσεις», σχολίασε και αναρωτήθηκε τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός μικρού παιδιού εάν η δασκάλα του προβεί σε εγχείριση αλλαγής φύλου και την επόμενη χρονιά εμφανιστεί ως δάσκαλος, «μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός;», ήταν το ερώτημα που έθεσε.

«Έχω το δικαίωμα να κάνω τις εκτιμήσεις μου…», απάντησε στους βουλευτές που αντέδρασαν. Οβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Σώματος Γιώργος Βαρεμένος σχολίασε, «ο καθένας έχει IQ και μπορεί να κρίνει».

Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού, αλλά και ανεξάρτητοι βουλευτές, κατέθεσαν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τα άρθρα του νομοσχεδίου, στα οποία διαφωνούν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ.