ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εισαγγελική παρέμβαση για την καταγγελία του ΚΚΕ για «κοριούς»

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσε η δημόσια καταγγελία του ΚΚΕ για δίκτυο παρακολουθήσεων τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και άλλων, όπως η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και λοιπά.

"Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο κέντρο", ανέφερε σε ανακοίνωση του, μεταξύ άλλων, το γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου που ενημερώθηκε για τις εξελίξεις, ενώ βρίσκεται στην Κρήτη για επαγγελματική απασχόληση έδωσε αμέσως εντολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο για την πλήρη διερεύνηση των καταγγελομένων από την πλευρά του ΚΚΕ.

Η εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αφορά σε κατεπείγουσα έρευνα λόγω της λόγω τη σοβαρότητας του θέματος και ήδη ανέλαβε την διενέργειά της αρμόδιος εισαγγελέας μετά από σχετική εντολή του Προίσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο.