ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες του ΚΚΕ

Τη διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές ζήτησε κατεπειγόντως η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, την ώρα που το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή και αντιδράσεις.

Με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Περισσός κάνει λόγο για «επανειλημμένες οχλήσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού». 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο "κέντρο"».

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων» υπογραμμίζει η ανακοίνωση του κόμματος προσθέτοντας ότι «το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη για το γεγονός αυτό τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα». 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μόλις ενημερώθηκε για τις καταγγελίες, έδωσε αμέσως εντολή πλήρους διερευνήσεως των καταγγελλόμενων από το ΚΚΕ.