MEDIA

Ποιος δημοσιογράφος του MEGA ζητά να βγει δελτίο ειδήσεων;

«Δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση να εγκαταλείψω το Mega όσο αυτό …αναπνέει», τονίζει γνωστός δημοσιογράφος του Μεγάλου Καναλιού και καλεί τους συναδέλφους του να βγουν και πάλι στον αέρα.

Ο λόγος για τον Μιχάλη Ιγνατίου, ο οποίος με κείμενό του στην προσωπική του ιστοσελίδα, καλεί τους συναδέλφους του και όλους τους εργαζομένους του Mega να επιστρέψουν στις θέσεις τους και να βγουν στον αέρα με δελτίο ειδήσεων, κάνοντας λόγο για ενθαρρυντικές εξελίξεις μετά την κίνηση των ιδιοκτητών του καναλιού να καταβάλλουν δεδουλευμένα στους εργαζομένους. 

 

Διαβάστε ολόκληρη της ανάρτηση του Μιχάλη Ιγνατίου:

Οι εργαζόμενοι του Mega δεν το βάζουν κάτω παρά το γεγονός ότι έχουν να πληρωθούν πέντε μήνες. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, οι διαφωνίες μετόχων και τραπεζών, με την επιμονή της κυβέρνησης να κλείσει το κανάλι, έφεραν τους εργαζομένους στη σημερινή δεινή θέση… 

Οι μέτοχοι του καναλιού, ο Φώτης Μπόμπολας και η οικογένεια Βαρδινογιάννη, έδωσαν την Παρασκευή και χθες τους μισθούς του Μαΐου και του Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται προσπάθεια να πληρωθεί ακόμα ένας μισθός και επίσης το δώρο των Χριστουγέννων. Η πληρωμή των δύο μισθών και η υπόσχεση για ακόμα ένα (του Ιουλίου), συν το δώρο, είναι θετικές και ενθαρρυντικές εξελίξεις. Βεβαίως, από μόνες τους αυτές οι ενέργειες δεν λύνουν το πρόβλημα. 

Γνωρίζω ότι πολλοί εκ των συναδέλφων δεν θέλουν να ακούσουν καν για την πιθανότητα να μεταδοθεί ξανά το κεντρικό δελτίο του Mega. Θέτουν ως όρο την αποπληρωμή όλων των μισθών. Στήριξα την προσπάθειά τους από την πρώτη στιγμή, και παρά το γεγονός ότι έχω προτάσεις από άλλα κανάλια, δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση να εγκαταλείψω το Mega όσο αυτό …αναπνέει. 

Στις 3 Νοεμβρίου 2016, και με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε τον κυβερνητικό νόμο για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, με σημείωμά μου καλούσα τους μετόχους του Mega να δώσουν λύση στο πρόβλημα ώστε να αρχίσει η κανονική λειτουργία του καναλιού. Στο κείμενο με τίτλο: Τα ψέματα τελείωσαν… Τώρα είναι η ώρα των ιδιοκτητών: Το Mega πρέπει να λειτουργήσει ξανά τόνιζα τα εξής: 

ΛΟΙΠΟΝ, και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Μετά την πλήρη κατάρρευση των σχεδιασμών του φίλου μου του Νίκου του Παππά, που ήθελε να αλώσει και να ελέγξει το τηλεοπτικό πεδίο, το Mega έχει άδεια λειτουργίας. Από την επομένη έπρεπε να ξεκινήσουν τα δελτία και οι εκπομπές. 

Δυστυχώς τα δελτία δεν ξεκίνησαν. Πίστευα τότε, πιστεύω και τώρα, ότι ήταν λάθος. Διότι η μεγαλύτερη δύναμη του Mega είναι η φωνή του, οι εργαζόμενοι του, που επιμένουν να μάχονται και να παραμένουν πιστοί σ’ αυτό. 

Θα ήθελα να καλέσω τους συναδέλφους δημοσιογράφους και τεχνικούς να πάρουμε όλοι μαζί την μεγάλη απόφαση και να ξεκινήσουμε την μετάδοση του βραδινού δελτίου. Αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο μας εναντίον όσων στοχεύουν να σβήσει η φωνή του Mega. 

Έχω ακόμη μία πρόταση, την οποία προτίθεμαι να καταθέσω στους μετόχους, στις τράπεζες και σε όλους τους εργαζομένους όταν ξεκινήσουν τα δελτία… 

Ας κάνουμε, λοιπόν, το μεγάλο βήμα και ας επιστρέψουμε άμεσα στις δημοσιογραφικές θέσεις μάχης. Η μετάδοση του βραδινού δελτίου, θα φέρει τα κάτω πάνω. Θα με θυμηθείτε… 

Μιχάλης Ιγνατίου 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Τις προάλλες, οι εργαζόμενοι του καναλιού γιόρτασαν τα 27α γενέθλια του με το δικό τους τρόπο. 

Τεχνικοί, διοικητικοί και δημοσιογράφοι ανέβηκαν στον έβδομο όροφο του Mega φέρνοντας γλυκά, κρασιά και φαγητά προκειμένου να πουν με το δικό τους τρόπο χρόνια πολλά στο κανάλι στο οποίο εργάζονται για πάνω από δύο δεκαετίες. ‘Ηταν μία πολύ όμορφη στιγμή, που έδωσε θάρρος -για να ομολογήσω- σε όλους μας.
 
Η τούρτα για τα χρόνια πολλά του Mega κόπηκε στο στούντιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Και όλοι μαζί τραγούδησαν το “να ζήσεις Mega και χρόνια πολλά”. Η ευχή όλων ήταν η γιορτή για τα γενέθλια του Mega να επαναληφθεί και του χρόνου όμως τότε το Mega να είναι ανοικτό και να εκπέμπει τόσο ενημερωτικό και ειδησεογραφικό όσο και ψυχαγωγικό πρόγραμμα…