ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βλέπει» ανάπτυξη ο Σκουρλέτης

«Το 2017 θα είναι έτος ανάπτυξης», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνοντας πως τη νέα χρονιά, «θα καταλάβει ο κόσμος ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα». Αυτό δεν σημαίνει πως «τα πράγματα δεν παύουν να είναι δύσκολα» πρόσθεσε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας πως «ως δεδομένο πρέπει να έχουμε την επίτευξη των στόχων για το 2017 και το 2018».

«Η συζήτηση στο Eurogroup χθες έχει ένα μεγάλο θετικό πρόσημο. Πρέπει όμως να περιμένουμε και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, για να πέσουν χρήματα μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης», σημείωσε ο υπουργός, ενώ επεσήμανε πως «στοίχημα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουμε τον δρόμο για νέες πολιτικές».

Διαβεβαίωσε ότι «δεν πάμε για εκλογές», τόνισε πως «οι εκλογές δεν είναι στις επιλογές, ούτε στις προθέσεις της κυβέρνησης… δεν είναι στο τραπέζι», εξηγώντας πως «η χώρα βρίσκεται σε μη κανονικότητα και γι' αυτό πάντα υπάρχει στη συζήτηση το θέμα των εκλογών».

Χαρακτήρισε ως αντιεπενδυτική τη θέση που στηρίζει την αζέρικη εταιρεία στην εξαγορά του ΔΕΣΦΑ και έκανε λόγο για κοινά συμφέροντα στελεχών της ΝΔ με τη SOCAR.

Σε ότι αφορά την αυτοδιοίκηση και το σύστημα της απλής αναλογικής είπε ότι στόχος είναι «να μην συναθροίζονται πίσω από υποψηφίους και πρόσωπα – μικρογραφίες της κεντρικής πολιτικής σκηνής» τοπικές προσωπικότητες που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, αλλά υποχρεώνονται λόγω κομματικών συσχετισμών.