ΔΙΕΘΝΗ

Ανακούφιση στο διαδίκτυο για την μικρή από τη Συρία

«Είναι καλά». Αυτή η δήλωση του Γάσαν Αλ Άμπεντ, πατέρα της  μικρής Μπάνα, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, έφερε ανακούφιση στο διαδίκτυο…

Και αυτό γιατί η μικρή είναι γνωστή μέσω του Twitter, από όπου γράφει καθημερινά για τη ζωή της στο ανατολικό Χαλέπι, το οποίο προσπαθεί να ανακαταλάβει από τους αντάρτες ο συριακός στρατός.

Με τη βοήθεια της μητέρας της Φατίμα, η επτάχρονη Μπάνα ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου να γράφει στο Twitter στα αγγλικά και από τότε έγινε αγαπητή από όλους τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Μέσω του λογαριασμού της @AlabedBana, τον οποίο παρακολουθούν 211.000 χρήστες, η μητέρα της είχε προκαλέσει ανησυχία γράφοντας την Κυριακή το βράδυ: «Είμαστε βέβαιοι ότι ο στρατός θα μας συλλάβει τώρα. Θα ξαναϊδωθούμε κάποια στιγμή. Εις το επανιδείν, Φατίμα».

Ο λογαριασμός της Μπάνα έμεινε ανενεργός για 24 ώρες προκαλώντας την ανησυχία των ακολούθων της στο Twitter, ενώ ξεκίνησε και το hashtag #WhereIsBana (Πού είναι η Μπάνα).

Το βράδυ της Δευτέρας, η μητέρα της επανεμφανίστηκε με ένα tweet στο οποίο έγραφε: «Δεχθήκαμε επίθεση. Δεν μπορούμε να πάμε πουθενά, κάθε λεπτό ο θάνατος παραμονεύει. Προσευχηθείτε για εμάς. Εις το επανιδείν».

Πλέον, ο πατέρας της μέσω του γαλλικού Πρακτορείου, ενημέρωσε ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

«Το σπίτι μας υπέστη ζημιές από έναν βομβαρδισμό τις τελευταίες ημέρες και η Μπάνα αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει. Ο στρατός έχει πλησιάσει πολύ στη συνοικία μας. Φύγαμε προς μια άλλη συνοικία του ανατολικού Χαλεπιού και η οικογένειά μας είναι καλά», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι «η σύνδεση στο Διαδίκτυο δεν είναι πολύ καλή».