ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Ολοκληρώθηκε η πορεία φοιτητικών συλλόγων, μαθητών και συλλογικοτήτων με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

 

 

 

Η πορεία είχε ξεκινήσει από τα Προπύλαια όπου ήταν και το κάλεσμα για συγκέντρωση. Ακολούθως οι μαθητές πήγαν στη Βουλή, πριν καταλήξουν ξανά στα Προπύλαια όπου και διαλύθηκαν.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης είχαν σημειωθεί μικροεπεισόδια με ομάδα ατόμων να επιδίδεται σε πετροπόλεμο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πορείας δεν σημειώθηκε κάποιο επεισόδιο, με τους αστυνομικούς πάντως να κάνουν κάτι περισσότερο από εμφανή την παρουσία τους, έχοντας περικυκλωμένα τα μπλοκ των διαδηλωτών και συνοδεύοντας την πορεία μέχρι το σημείο που διαλύθηκε.

Οι σημερινές διαδηλώσεις θα συνεχιστούν στις 5 και 6 το απόγευμα, όποτε και καλέσματα έχουν απευθύνει συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και οργανώσεις της αριστεράς. Επιπλέον, συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.