ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Το εξώφυλλο των Time με τον Τραμπ, φούντησε τις θεωρίες περί παγανιστικών συμβόλων

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το πρόσωπο της χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό Time, ο οποίος πήρε τον τίτλο του προέδρου "των διχασμένων πολιτειών της Αμερικής". Σύμφωνα με τους συντάκτες του Τime, ο Τραμπ είναι ο κυριότερος από εκείνους που φέτος επηρέασαν περισσότερο τα γεγονότα στον πλανήτη, είτε για καλό, είτε για κακό.

Πίσω από τον επερχόμενο πλανητάρχη, έμειναν οι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Νάιτζελ Φάρατζ, Βλάντιμιρ Πούτιν,  Ντόναλντ Τραμπ, Σιμόν Μπαίλς, Χίλαρι Κλίντον, οι επιστήμονες του CRISPR, οι "πληροφοριοδότες" του Flint, Μπιγιονσέ, Ναρέντρα Μόντι και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Το πρόσωπο της χρονιάς πάντως σύμφωνα με το κοινό είναι ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι που κέρδισε συγκεντρώνοντας το 19% των διαδικτυακών ψήφων.

Το εξώφυλλο του Time που θα κυκλοφορήσει στις 19 Δεκέμβρη:

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του εξωφύλλου του Time, άρχισαν και οι θεωρίες συνωμοσίας. Πολλοί παρατήρησαν πως η φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ έχει τοποθετηθεί στο εξώφυλλο με τρόπο τέτοιο ώστε το κεφάλι του να είναι ακριβώς κάτω από το γράμμα "Μ", κάτι που κάνει το τελικό αποτέλεσμα… "σατανικό". Κοινώς, μοιάζει σαν να βγαίνουν κέρατα από το κεφάλι του επόμενου πλανητάρχη.

Ουδείς φυσικά γνωρίζει αν αυτό έγινε επίτηδες από τη συντακτική ομάδα για λόγους συμβολικούς, ή αν πρόκειται απλά για μια διαβολική σύμπτωση που όμως, θα μείνει στην ιστορία.

Από την άλλη, κάποιοι παρατήρησαν πως ο Τραμπ φωτογραφήθηκε σε παρόμοια καρέκλα με εκείνη στην οποία απεικονιζόταν ο Χίτλερ στο εξώφυλλο του περιοδικού το μακρινό 1941.  

Ο Χίτλερ ήταν πρόσωπο της χρονιάς και το 1938, ωστόσο το '41 βρισκόταν στο εξώφυλλο η φωτογραφία του. Το 1938 εμφανιζόταν ένα έργο του Rudolph Von Ripper αντί του αρχηγού των Ναζί.

Η διευθύντρια του Time, Nancy Gibbs, απέφυγε να σχολιάσει τις παραπάνω θεωρίες, ωστόσο ανέφερε πως η φετινή επιλογή του περιοδικού για πρόσωπο της χρονιάς, ήταν η πιο εύκολη που έχει ληφθεί τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι είχε επιλεχθεί η Άγκελα Μέρκελ ως άτομο με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.