ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον εισαγγελέα η Γεννηματά: Τους προκαλώ!

Για υπόνοια  εμπλοκής  δικαστικών λειτουργών στη σκευωρία της ανήθικης και βάναυσης προσβολής της προσωπικότητάς της, έκανε λόγο η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντησή της με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.          
Η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε την Ανωτάτη Εισαγγελέα της χώρας, μετά από δικό της αίτημα, προκειμένου να εκθέσει  τα ζητήματα που προκύπτουν για τη θεσμική ευθύνη της Δικαιοσύνης αναφορικά με δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Documento», ενώ συνοδευόταν από βουλευτή Θεόδωρο  Παπαθεοδώρου και το  δικηγόρο Αντώνη Βγόντζα,.
Η εν λόγω εφημερίδα ιδιοκτησίας του Γιάννη Καλογρίτσα  η οποία  διευθύνεται από τον Κώστα Βαξεβάνη, εμπλέκει το όνομα της κυρίας Γεννηματά, μαζί με άλλα ονόματα (όπως είναι του Θεοδώρου Πάγκαλου και της Μαργαρίτα Παπανδρέου) στη λίστα Μπόγιαρνς.
"Η ανήθικη και βάναυση προσβολή της προσωπικότητας μου μέσα από το έντυπο των κυρίων Καλογρίτσα-Βαξεβάνη είναι μία επίθεση που ξεπερνά κατά πολύ το πρόσωπό μου και την οικογένειά μου», είπε κατά την έξοδό της η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Εξάλλου, τους προκαλώ, όσο βαθιά κι αν ψάξουν δεν υπάρχει τίποτα που θα σπιλώσει το όνομα «Γεννηματάς». Πρόκειται όμως για μία απροκάλυπτη σκευωρία που πλήττει την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας και σκευωρούς ανθρώπους που συστηματικά αναλαμβάνουν τέτοιους ρόλους. 
Επισκέφτηκα την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, γιατί οι λασπολόγοι επικαλούνται συνομιλία με δικαστικούς λειτουργούς και αυτό δημιουργεί από πλευρά τους την υπόνοια εμπλοκής δικαστικών λειτουργών στη σκευωρία αυτή.
Γι' αυτό και ζήτησα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να λάβει άμεσα μέτρα και ενέργειες, ώστε να διαφυλάξει το κύρος της Δικαιοσύνης και των θεσμών». 
«Στο φως όλα, έτσι απαντάμε στο σκοτάδι», κατέληξε η κ. Γεννηματά.