ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγνοια δηλώνει η Κομισιόν για τις λεπτομέρειες των κυβερνητικών εξαγγελιών

Αγνοια σχετικά με τις λεπτομέρειες των εξαγγελιών Τσίπρα δήλωσε η Κομισιόν δια της εκπροσώπου της, η οποία πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεσμεύσεις για το πώς θα γίνεται ο χειρισμός περιπτώσεων υπεραπόδοσης στους συμφωνημένους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος.

«Πρέπει να θυμίσω ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεσμεύσεις για συζήτηση με τους θεσμούς όλων των μέτρων που σχετίζονται με τους στόχους του προγράμματος εκ των προτέρων, καθώς και δεσμεύσεις για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται καταστάσεις, όπως η υπέρβαση του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος. Η Κομισιόν θα συζητήσει τι μέλλει γενέσθαι με τους άλλους θεσμούς» δήλωσε σήμερα η Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Απαντώντας σε ερώτηση, ανέφερε ότι η Κομισιόν δεν ήξερε τις λεπτομέρειες των εξαγγελιών και θα πρέπει να εξεταστούν πριν γίνουν περισσότερες δηλώσεις ή γίνουν περαιτέρω κινήσεις.

Πιο χαμηλούς τόνους κράτησε η εκπρόσωπος αναφορικά με την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά. Είπε ότι η Επιτροπή γνωρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αιγαίου από τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές και εργάζεται με τις ελληνικές για να ανακουφίσει τα βάρη τους.

Επίσης, η κ. Μπράιτχαρτ σημείωσε ότι η Κομισιόν «λαμβάνει υπόψη της τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και της δέσμευσής του να μείνει προσηλωμένος στους στόχους του προγράμματος».