ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου μεταξύ αγροτών – ναυτεργατών (ΦΩΤΟ)

Άμεση λύση για τη μεταφορά των προϊόντων τους ζητούν αγανακτισμένοι αγρότες στο Ηράκλειο, ενώ παραμένει η ένταση στο λιμάνι.

Οι αγρότες ζητούν από τον λιμενάρχη Ηρακλείου Δημήτρη Σαϊτάκη, που βρίσκεται στο σημείο όπου είναι οι αγρότες, να επιστρέψει το πλοίο Blue Horizon, το οποίο βγήκε από το λιμάνι, μετά τα επεισόδια να φορτώσει τις νταλίκες και να αναχωρήσει για τον Πειραιά.

Στο εκδοτήριο 5 της ναυτιλιακής εταιρίας, λόγω των υλικών που υπάρχουν μέσα στο κτήριο σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ ορισμένοι δεν επιτρέπουν στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να προσεγγίσουν το σημείο και να σβήσουν την φωτιά ολοσχερώς.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο λιμάνι, ενώ μέσα στην ένταση και τα επεισόδια ένα άτομο φέρεται να τραυματίσθηκε ελαφρά.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το neakriti.gr αγρότες πέταξαν φωτοβολίδες σε πλοίο και στο σημείο όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οι ναυτεργάτες, με τους τελευταίους να απαντούν με ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με καταγγελία αγρότη απο την Ιεράπετρα που μεταδίδει το neakriti.gr ο καπετάνιος του πλοίου έβαλε σε λειτουργία τις μηχανές με σκοπό να απομακρυνθεί απο την προβλήτα, με αποτέλεσμα να σπάσουν οι κάβοι απο τα σχοινιά και με κίνδυνο να τραυματιστούν αγρότες.

Στη διάρκεια των επεισοδίων που επικράτησαν, προκλήθηκε φωτιά στο γραφείο ναυτιλιακής εταιρείας που βρίσκεται εντός του χώρου του λιμανιού. Τελικά το πλοίο αναχώρησε χωρίς να φορτωθούν κηπευτικά.