LIFESTYLE

Σε δημοπρασία αντικείμενα από τη ζωή του Ντίσνεϊ

Ενα κομμάτι της ιστορίας του Walt Disney μπορούν να αγοράσουν οι λάτρεις του. Η διαθήκη που υπέγραψε ο αείμνηστος επιχειρηματίας, σκιτσογράφος και παραγωγός ταινιών κινουμένων σχεδίων και άλλα αναμνηστικά από τον συναρπαστικό κόσμο της Disney βγήκαν σήμερα στο σφυρί.

Η δημοπρασία «Animation και Disneyana» που πραγματοποιείται από τον Οίκο Profiles in History στο Λος Άντζελες διαθέτει προς πώληση 600 αντικείμενα της τέχνης των κινουμένων σχεδίων και ειδών που έχουν σχέση με τον Disney.

O κατάλογος περιλαμβάνει frames κινουμένων σχεδίων όπως η «Σταχτοπούτα» και το κλασικό «Πώς ο Γκριντς έκλεψε τα Χριστούγεννα», καθώς και ένα πιστόλι από το πρωτότυπο παιχνίδι «Πειρατές της Καραϊβικής» του θεματικού πάρκου στο Walt Disney World στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Η τελευταία διαθήκη του Disney αναμένεται να πωληθεί μεταξύ 40.000 και 60.000 δολαρίων, όπως δήλωσε ο Brian Chanes, στέλεχος του Οίκου δημοπρασιών Profiles in History.

Ο ευρηματικός Walt Disney ήταν συνιδρυτής του στούντιο κινουμένων σχεδίων το 1923, το οποίο σταδιακά εξελίχθηκε σε κινηματογραφικό στούντιο παραγωγής ταινιών όπως οι «Μπάμπι το ελαφάκι», «Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι», «Σταχτοπούτα».

Ο Disney έφυγε από τη ζωή στις 15 Δεκεμβρίου του 1966, σε ηλικία 65 ετών, από καρκίνο του πνεύμονα.