ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φρίκη! Βίντεο – ντοκουμέντο: Μετανάστης βασανίζει το παιδί του στον καταυλισμό της Σούδας

Σοκ προκαλούν οι εικόνες βασανισμού ενός παιδιού στις ντουζιέρες του καταυλισμού μεταναστών της Σούδας, στην καρδιά της πόλης της Χίου.

Στο βίντεο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα politischios.gr, ένας νεαρός άνδρας εμφανίζεται να χτυπά μικρό παιδί ενώ αυτό κάνει μπάνιο. Στην προσπάθειά του να σταθεί όρθιο ο μετανάστης είτε το τραβά, είτε το χτυπάει στο πρόσωπο και στα πόδια με αποτέλεσμα το παιδί να πέφτει και πάλι κάτω. Παρά τα κλάματα, ο μετανάστης συνεχίζει για αρκετή ώρα να βασανίζει το παιδί μέχρι τη στιγμή που δέχεται την προτροπή από τρίτο άτομο να σταματήσει.

Τη γνησιότητα του βίντεο αλλά και την ύπαρξη του περιστατικού επιβεβαιώνουν σύμφωνα με το politischios.gr ανώτατες αστυνομικές πηγές. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η καταγγελία έγινε αρχικά από το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενώ άμεση υπήρξε και η κινητοποίηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που σε συνεννόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου αναζήτησαν τον δράστη.

Με τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο δράστης προσπάθησε να κρυφτεί, όχι όμως για πολύ αφού αργά το μεσημέρι της Τρίτης οι Αστυνομικοί τον εντόπισαν, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου όπου και κρατείται.

Πρόκειται για 32χρονο Σύριο ενώ το ανήλικο παιδί που απεικονίζεται στο βίντεο είναι γιος του. Ο 32χρονος Σύριος ομολόγησε την πράξη του και κρατείται στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας στην Αστυνομία. Με εντολή μάλιστα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, το παιδί θα περάσει υπό την επίβλεψη της Μ.Κ.Ο. «Μετάδραση».