ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη δημοσιότητα η επιστολή Τσακαλώτου – Δείτε το έγγραφο και τι αναφέρει

Το φως της δημοσιότητας, μέσω της ιστοσελίδας tovima.gr, βλέπει η επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς.Οσον αφορά το επίδομα προς τους συνταξιούχους, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών αναφέρει: Σας παρακαλώ σημειώστε ότι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και εγώ το έχουμε κάνει σαφές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ότι πρόκειται για άπαξ πληρωμή και δεν υπάρχει πρόθεση να είναι μόνιμη.

Στην επιστολή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύεται ότι οι ελληνικές αρχές θα ενεργοποιήσουν τον δημοσιονομικό κόφτη στις συντάξεις σε περίπτωση που τα στοιχεία που θα επικυρωθούν από την Eurostat δείξουν ότι οι συμφωνηθέντες στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί. Συγκεκριμένα δεσμεύεται για συμπληρωματικά μέτρα στον τομέα της συνταξιοδοτικής δαπάνης για να καλυφθεί η διαφορά μεταξύ του τελικού αποτελέσματος και του δημοσιονομικού στόχου για το 2016.

Αναγνωρίζει ότι τα μέτρα για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις πρέπει να συζητώνται και να προέρχονται από συμφωνία με τους θεσμούς, όπως προβλέπεται από τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τα μνημόνια.