ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόσα χρωστάνε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΗ;

dei_1_600

 

Χρέη που… ζαλίζουν έχουν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης στη ΔΕΗ. Τα χρέη

τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ προς την επιχείρηση ηλεκτρισμού και μάλιστα την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά αναγκάζονται να ζουν στο σκοτάδι γιατί δεν μπορούν ούτε καν… ρυθμίσουν τους λογαριασμούς τους προς τη ΔΕΗ, τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης συνεχίζουν να γράφουν χρέη και κιλοβατώρες… Για το χαράτσι βέβαια ούτε λόγος.

Τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.) τα φέσια τους στη ΔΕΗ ξεπερνούν τα 725.000 ευρώ!!! Το μεγαλύτερο χρέος προς τη ΔΕΗ το έχει η ΝΔ. Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί (που φαίνονται στο όνομα του ιδιοκτήτη του κτιρίου στη Λεωφόρο Συγγρού, αλλά είναι απλήρωτοι από το κυβερνών κόμμα, φτάνουν τα 670.000 ευρώ!!! Παρενέβη ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς και έγινε διακανονισμός.

Τα ποσά που δίνει με δόσεις η ΝΔ είναι 615.000 ευρώ, ενώ στα 60.000 ευρώ ανέρχεται ο τρέχων απλήρωτος λογαριασμός! Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους, στο όνομα του οποίου εκδίδεται ο λογαριασμός ρεύματος, εμφανίζεται – χωρίς όμως να τα οφείλει ο ίδιος – με ανεξόφλητο ποσό 52.500 ευρώ. Πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για τον τρέχοντα λογαριασμό.

Τα χρέη των δύο κομμάτων στη ΔΕΗ προκαλούν «πονοκέφαλο» και στη διοίκηση της εταιρείας για δύο λόγους. – Ο πρώτος έχει να κάνει με το, όταν η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού είχε κληθεί – όταν επιβλήθηκε το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (χαράτσι) – να διακόψει την παροχή ηλεκτροδότησης στους πολίτες που δεν το πλήρωναν. Έβλεπαν, δηλαδή, τον κόσμο να αδυνατεί πραγματικά, λόγω της οικονομικής ύφεσης, να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και την ίδια στιγμή τα κόμματα, που απολαμβάνουν και την κρατική επιχορήγηση, να είναι οι μεγαλύτεροι κακοπληρωτές.

Για τα κόμματα ήξεραν όμως τα στελέχη της ΔΕΗ ότι θα υπήρχαν παρεμβάσεις. Τον απλό κόσμο, που δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, θα έπρεπε να τον τιμωρήσουν με το… μνημονιακό σκοτάδι… – Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τα οικονομικά αποτελέσματα της Επιχείρησης. Οι οφειλές των κομμάτων αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό του συνόλου των ανεξόφλητων ποσών. Συνολικά το Δημόσιο οφείλει 181 εκατ. Ευρώ!!! (υπουργεία και οργανισμοί). Η ΔΕΗ ξέρει πως αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να τα εισπράξει!!!