ΥΓΕΙΑ

Αφήστε τη δουλειά και αρχίστε το… σεξ!

Δουλειά και σεξ δεν πάνε μαζί, μας λένε οι επιστήμονες, καθώς σύμφωνα με έρευνα, οι εργασιομανείς άνθρωποι στερούνται ποιότητας ζωής, έχουν κακή διάθεση, είναι συνήθως εξαντλημένοι και έχουν αρνητικά συναισθήματα έναντι ανθρώπων και καταστάσεων.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη αναφορικά με τη σεξουαλική ζωή των εργαζομένων, οι επιστήμονες διατείνονται υποφέρει η σεξουαλική ζωή όσων εργάζονται πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, οι πολλές ώρες εργασίας εξαντλούν όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά τον εργαζόμενο.

Αποτέλεσμα αυτού είναι τα νεύρα και η κακή διάθεση. Αυτό κάνει το άτομο πιο αντικοινωνικό, καθώς δεν έχει διάθεση και αντοχές να βγει με τους φίλους τους, να διασκεδάσει με την οικογένεια του ή να περάσει όμορφα με τη/τον σύντροφό του.

Όπως είπαν, η υπερένταση και η κούραση επηρεάζουν αρνητικά τη σεξουαλική ζωή σε πάνω από 50% των εργαζομένων που εργάζονται περισσότερες από 48 ώρες την εβδομάδα. Από τη σεξουαλική αποχή οι σχέσεις του ζευγαριού επηρεάζονται αρνητικά. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η σεξουαλική ορμή των ανδρών μειώνεται από την κούραση τόσων ωρών εργασίας και η υπερκόπωση είναι από τα πλέον σημαντικά δείγματα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχει παρατηρηθεί ότι οι εργαζόμενοι ανησυχούν συνέχεια ακόμα και όταν απουσιάζουν από τη δουλειά τους για τα θέματα της εργασίας τους. Αυτό τους επιφορτίζει με περισσότερο άγχος με αποτέλεσμα να μη βρίσκουν χρόνο να ξεφύγουν, να ασχοληθούν με ένα άθλημα ώστε να εξασκούνται σωματικά, να κάνουν δραστηριότητες με τους φίλους ή την οικογένειά τους έτσι ώστε, να αναζωογονούνται σωματικά και πνευματικά και γενικά να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα και τα προβλήματα.

Όλη αυτή η εργασιακή πίεση έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αποφεύγουν ή να μην έχουν τη διάθεση ή να είναι πολύ κουρασμένοι ώστε να χαρούν τη σεξουαλική τους ζωή. Πολλοί εργαζόμενοι, όπως επεσήμαναν οι ειδικοί, μετά από τόσες ώρες εργασίας γίνονται ευερέθιστοι και άλλοι παθαίνουν κατάθλιψη (μέχρι και απόπειρες αυτοκτονίας έχουν παρατηρηθεί). Κάποιες μελέτες μάλιστα έχουν δείξει ότι μέχρι και το 30% των εργαζομένων, κάτω από «σκληρά» ωράρια παρουσιάζει ψυχολογικά προβλήματα.

Οι επιστήμονες συστήνουν σε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν καλύτερη κατανομή του χρόνου τους καθώς αυτό δεν αποτελεί ευθύνη μόνο του εργοδότη τους, έτσι ώστε να μην καταστρέψουν την προσωπική και σεξουαλική τους ζωή.