ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό, αξιολόγηση και ΣτΕ συζητήθηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο υπό τον Τσίπρα

Το Κυπριακό, η αξιολόγηση, η απόφαση για πολιτική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ και η απόφαση του ΣτΕ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, παρόντος του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

 

 

 

Σύμφωνα με πηγές προερχόμενες από την Κουμουνδούρου, το Πολιτικό Συμβούλιο θεωρεί ότι στο Κυπριακό έγιναν θετικά βήματα, ενώ παραμένουν ακόμα ανοιχτά ζητήματα. Ταυτόχρονα, τονίστηκε ότι η Ελλάδα συνεχίζει με αποφασιστικότητα για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους-μέλους της ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, το Πολιτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος τόνισε ότι στις διεθνείς επαφές του εκφράστηκε η βούληση για ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι εξορμήσεις του κόμματος, το επόμενο διάστημα, με αφορμή τα δύο χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας. Αυτές οι πολιτικές εξορμήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των επαφών του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία και θα έχουν στο επίκεντρό τους την ανάδειξη των πρωτοβουλιών του κόμματος και της κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι αυτή επιτάσσει την άμεση διεξαγωγή διαγωνισμού, τονίζοντας επιπλέον, πως από την απόφαση αναδεικνύεται ότι ήταν παράνομο το προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας των καναλιών.