ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Την Τετάρτη προ ημερησίας συζήτηση για τα αγροτικά

Τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς την ερχόμενη Τετάρτη, στις 10 το πρωί, θα διεξαχθεί η προ ημερησίας συζήτηση που ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες. 
 
 
 
 
Η Φώφη Γεννηματά στην επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ζητώντας την προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, έκανε λόγο για «απαράδεκτες αποφάσεις» της κυβέρνησης οι οποίες έχουν φέρει έντονη δοκιμασία στην ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία. 
 
«Η απογοήτευση είναι ορατή παντού στην ύπαιθρο, οι αγρότες πιέζονται ασφυκτικά λόγω των φορολογικών επιβαρύνσεων, της μεγάλης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, του κόστους του πετρελαίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, της αύξησης σε 24% του συντελεστή Φ.Π.Α. για τα αγροτικά εφόδια, της επιβολής φόρου στο κρασί» ανέφερε στην επιστολή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
 
Μεταξύ άλλων, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ακόμα πως «έχοντας πλήρη επίγνωση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες λόγω της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και των μεγάλων δυνατοτήτων ανάπτυξης της υπαίθρου, ζητούμε να γίνει συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στη Βουλή για να υπάρξουν απαντήσεις από την κυβέρνηση και να δοθεί η δυνατότητα στα κόμματα να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για την υποστήριξη της αγροτικής δραστηριότητας και την ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας».