ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ… δυο χρόνια με ανατροπές στην αγορά εργασίας

Για δυσμενέστερες ανατροπές στην αγορά εργασίας κάνουν λόγο ο τομεάρχης Εργασίας Γιάννης Βρούτσης της Ν.Δ. και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ για τον Δεκέμβριο, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά κυριαρχούν για δύο χρονιές συνεχόμενα οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

«Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, δυο χρόνια με τις δυσμενέστερες ανατροπές στην αγορά εργασίας και τα χειρότερα για τους εργαζόμενους. Εγκατέλειψαν τις μεταρρυθμίσεις, “γκρέμισαν” διαρθρωτικές αλλαγές, επιβράδυναν την ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας, ενώ για πρώτη φορά κυριαρχούν για 2 χρονιές συνεχόμενα οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, καθώς η μεταξύ τους απόκλιση διευρύνεται ανεξέλεγκτα (-16,3%), σπάζοντας κάθε ρεκόρ» αναφέρουν.

Χαρακτηρίζουν δραματικές τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία του συστήματος αναδεικνύουν ότι η ιστορική ανατροπή που έχει συντελεστεί στην αγορά εργασίας, έχει αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα.

«Σήμερα 2 χρόνια μετά η απόκλιση μεταξύ των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και της πλήρους απασχόλησης διευρύνεται ανεξέλεγκτα, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε για δεκαετίες και μέχρι το 2014» σχολιάζουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΓΑΝΗ, το Δεκέμβριο 2016 οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης αντιστοιχούν στο 58,15%, έναντι 41,85% της πλήρους απασχόλησης, ενώ η μεταξύ τους απόκλιση έχει εκτοξευτεί στο -16,3%.