ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: «Το 2017 βγαίνουμε από τα μνημόνια»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 1η Ειδική Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου της Β' περιόδου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αρμοδιότητα την εκλογή Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, των επτά μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, των δύο μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας και του μέλους της Οικονομικής Επιτροπής. Γραμματέας των ΑΝΕΛ, εξελέγη ο Θύμιος Δρόσος.

 

 

Τις εργασίες της Συνόδου άνοιξε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, και στην συνέχεια παρουσιάστηκε ο απολογισμός του απερχόμενου γραμματέα Ιωάννη Μοίρα.

Στη Σύνοδο απηύθυνε χαιρετισμό ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των υποψηφίων στα προβλεπόμενα όργανα για τη στήριξη της υποψηφιότητάς τους.

Η Σύνοδος ολοκληρώθηκε με την πολιτική ομιλία του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είναι ένα "νέο θνησιγενές κόμμα, όπως έγραφαν οι εφημερίδες", αλλά ένα κυβερνητικό κόμμα που λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια.

"Μαζί κερδίσαμε πέντε εκλογές και τους είχαμε όλους απέναντί μας. Δείτε τι έγινε με άλλα πολιτικά κόμματα, δεν επέζησε ποτέ κανένα πλην των ιστορικών κομμάτων. Κανένα κόμμα δεν κατάφερε να βγάλει πέντε εκλογές, κανένα απολύτως, μόνο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες" επισήμανε ο κ. Καμμένος, ο οποίος αναφέρθηκε στον "πόλεμο που έχουμε δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια από τα ΜΜΕ", κάνοντας λόγο για "απαξίωση, λάσπη, μίσος, κακία, χολή από όλους τους χώρους" και προσθέτοντας "όσο κερδίζαμε στις εκλογές τόσο ο πόλεμος γινόταν ακόμα μεγαλύτερος, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο με συκοφαντίες. Έφτασαν στο σημείο να απειλούν ανήλικα παιδιά."

"Τους λέμε, λοιπόν, ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, είτε τους αρέσει είτε όχι, θα έχουν τη στήριξη του ελληνικού λαού. Αφήνουμε εκείνους να κερδίζουν στις δημοσκοπήσεις, εμείς ξέρουμε ότι θα κερδίσουμε στις εκλογές. Γιατί είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε διαφορετικά πήγαμε σε εκλογές, το Σεπτέμβριο του 2015, έχοντας λαϊκή εντολή τετραετίας. Είπαμε στον ελληνικό λαό ποια είναι η επιλογή μας και ζητήσαμε την έγκρισή του" είπε ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι τόσο εντός της χώρας, όσο και στο εξωτερικό "θεωρούσαν τελειωμένη την κυβέρνηση", σημείωσε ότι "η κυβέρνηση αυτή έχει δεχθεί τον μεγαλύτερο πόλεμο από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση" κα πρόσθεσε ότι "όμως η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουμε στάθηκε όρθια και μπαίνουμε πλέον στο 2017, στη χρονιά που βγαίνει η χώρα από τη λογική των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης και έρχεται η ανάπτυξη."

Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι ΑΝΕΛ έχουν επτά υπουργεία στην κυβέρνηση, καθώς και την ευθύνη πολλών οργανισμών, έχουν την δυνατότητα να ασκούν πολιτική με επιτυχία, ενώ τόσο οι διατελέσαντες, όσο και οι εν ενεργεία υπουργοί των ΑΝΕΛ στηρίζουν το κυβερνητικό έργο.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επισήμανε ότι η ΚΟ του κόμματος, όταν είδε ότι "συγκρούονται οι αρχές μας, μπλόκαρε διαδικασίες στην κυβέρνηση, δεν πέρασαν νομοσχέδια. Οι βουλευτές μας σταμάτησαν νόμους, άλλαξαν νομοσχέδια, μπλόκαραν διαδικασίες, όταν είδαμε ότι εκεί έχουμε την υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό να κάνουμε αυτό που υποσχεθήκαμε προεκλογικά, να είμαστε το αναγκαίο καλό."

"Αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό πολιτικό αποτέλεσμα και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε, διότι αυτή την εντολή έχουμε από τον ελληνικό λαό. Στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, ο ελληνικός λαός ψηφίζει σοφά, δίνοντας εντολές και όταν είσαι συνεπής με τη λαϊκή εντολή την οποία έλαβες από αυτόν δεν σε εγκαταλείπει ποτέ" υπογράμμισε, ευχαριστώντας στη συνέχεια την ΚΟ των ΑΝΕΛ, τους υπουργούς και τα στελέχη του κόμματος.

Απαντώντας στους προβληματισμούς στελεχών των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος περιέγραψε την πολιτική κατάσταση της χώρας και της αντιπολίτευσης σήμερα λέγοντας "η κόρη του μακαρίτη του Γεννηματά κάλεσε το γιο του μακαρίτη του Παπανδρέου ο οποίος διέλυσε την Ελλάδα και αποφάσισαν όλοι μαζί. Από την άλλη πλευρά ο γιος του Μητσοτάκη ο οποίος έχει κόντρα με την κόρη του Μητσοτάκη αποφάσισε να διευρύνει τη Νέα Δημοκρατία και έφερε το γιο του Παπαντωνίου. Αν είναι δυνατόν."

"Είναι πολύ απλή η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Τα κόμματα τα οποία δημιουργήθηκαν για να αναχαιτίσουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όπως λένε και στην Εκκλησία, διαλύθηκαν «εις τα εξ ων συνετέθησαν». Ο ένας έφυγε και πήγε στο ΠΑΣΟΚ, ο άλλος στη Νέα Δημοκρατία, ο άλλος περιμένει έξω από την πόρτα να δει που θα πάει. Τους έχουν εγκαταλείψει ακόμη και οι «σπόνσορες» τους. Ποιοι μείναμε όρθιοι. Μόνο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Τώρα ήλθε η ώρα όλοι μαζί να δουλέψουμε μαζί με τους πολίτες που μας έχουν ανάγκη" κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ