ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου για Politico: Δημοσιεύματα που στερούνται σοβαρότητας και αξιοπιστίας

Για δημοσιεύματα που «στερούνται σοβαρότητας και αξιοπιστίας» κάνει λόγο το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας τα τελευταία ρεπορτάζ για «υποτιθέμενη διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

 

 

Προφανώς το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρεται στο άρθρο του Politico, το οποίο κάνει λόγο για παραγκωνισμό του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, από τις συζητήσεις για το Κυπριακό, μετά από παράπονα που εκφράστηκαν από τους συνομιλητές στη Γενεύη.

Πιο συγκεκριμένα το σχόλιο του πρωθυπουργικού γραφείου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό:
«Για άλλη μια φορά, δημοσιεύματα που παρουσιάζουν υποτιθέμενη διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία ή ερμηνεύουν ως ανελαστική τη στάση της ελληνικής πλευράς στερούνται σοβαρότητας και αξιοπιστίας.
 
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι σε διαρκή συνεννόηση και στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα, προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού.
 
Ο Υπουργός Εξωτερικών υλοποιεί με επιτυχία, στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, τη στρατηγική που έχει αποφασίσει η Ελληνική Κυβέρνηση».