ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Ούτε συζήτηση!

«Δεν δεχόμαστε παρεμβάσεις έξωθεν» και «όποιος έχει δικά του εσωτερικά προβλήματα, να τα λύσει», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, τονίζοντας πως «τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας δεν μπαίνουν στο τραπέζι των συζητήσεων».
Μιλώντας για την αξιολόγηση, ο υπουργός τόνισε πως τα μέτρα που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση είναι υπερ-αρκετά για να κλείσει η αξιολόγηση και πρόσθεσε πως «το ταμείο απαιτεί μέτρα που η Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένη να πάρει για μετά το 2018». 
Πολύ γρήγορα και με δικές μας πρωτοβουλίες πρέπει από τη μια οι Ευρωπαίοι, από την άλλη το ΔΝΤ να τα βρουν μεταξύ τους, ούτε για παράδειγμα την Ολλανδία, που έχει εκλογές εν όψει, επισήμανε ο κύριος Βίτσας, ο οποίος πάντως δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο, ούτε και των πρόωρων εκλογών, εφόσον προκύψει αδιέξοδο. «Όποιος πάει στη μάχη για να πεθάνει δεν κάνει για πόλεμο», ανέφερε χαρακτηριστικά για να τονίσει πάντως πως εφόσον αλλάξουν τα δεδομένα, αλλάζουν όλα.
Στο τέλος του 2017 θα υπάρχει μια άλλη εικόνα της Ευρώπης που θα έχει προκύψει μέσω των εκλογών, δήλωσε και πρόσθεσε πως «το 2016 υπάρχει μια γενικότερη κινητικότητα στην οικονομία, το να μπούμε ξανά σε μια διαδικασία αμφιβολίας δεν συμφέρει ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρώπη».
Όσον αφορά στις προσλήψεις στο πλαίσιο του προσφυγικού, ο υπουργός παραδέχθηκε πως έχουν παρατηρηθεί αστοχίες, όπως για παράδειγμα σε κάποιες περιοχές προσλήψεις που έχουν γίνει ειδικά για δομές προσφύγων να κατευθύνονται αλλού, γιατί, όπως είπε, δεν υπάρχουν οργανωμένες δομές προσφύγων εκεί. Το ζήτημα το παρακολουθούμε και με τον Γιάννη το Μουζάλα και με την Έφη την Αχτσιόγλου, δήλωσε ο κύριος Βίτσας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας πάντως απέκλεισε κατηγορηματικά ενδεχόμενο παραίτησης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.