ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλαλούμ με το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Δόθηκε πριν από λίγη ώρα στα κόμματα το περίπου 500 σελίδων πόρισμα της πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπή που διερεύνησε τα δάνεια κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ.

Προηγήθηκε όμως ένα απίστευτο αλαλούμ και αυτό γιατί νωρίς το μεσημέρι διέρρευσε σε μέσα ενημέρωσης ένα προσχέδιο που στοχοποιούσε τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα για πρόστιμα που διαγράφηκαν επί υπουργίας του.

Η διατύπωση ήταν τέτοια που παρέπεμπε σε προανακριτική επιτροπή και κάτι τέτοιο, προβλεπόμενα θα έβαζε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Οπότε κρίθηκε σκόπιμο να απαλειφθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν διάφορες version του πορίσματος και πως σε κάποια στιγμή σύμφωνα με τον κ Λάππα κάποιοι σύντροφοι επέμειναν στη σκληρή γραμμή της ενοχοποίησης του κ. Στουρνάρα. «Δεν αποτυπώνει το πνεύμα της εισήγησης μας», είπε στους δημοσιογράφους ο Σπύρος Λάππας.

Και μόνο το γεγονός ότι δόθηκε με 5 ώρες καθυστέρηση μαρτυρά, όπως λένε έμπειροι κοινοβουλευτικοί, αν μη τι άλλο τη δυστοκία της σύνταξης του πορίσματος που αποδιδόταν από πολλές πλευρές σε παρασκηνιακά μαγειρέματα.

Άγνωστο ποιος έκανε τη διαρροή, ακούστηκε το όνομα του Δημήτρη Καμμένου, δεν ήταν αυτός είπε ο κ Σπ. Λάππας.

Η έρευνα καταλήγει εδώ δεδομένου της δήλωσης Λάππα που ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται το θέμα να παραπεμφθεί σε προανακριτική επιτροπή.

Άνθρακες ο θησαυρός λένε στη ΝΔ και σημειώνουν ότι δεν θα καταθέσουν δικό τους πόρισμα άλλα ότι θα επιδιώξουν συζήτηση στη βάση του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ.