ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περικοπή στο μισθό ζήτησε ο Κεγκέρογλου για τους κοπανατζήδες βουλευτές

Τη λήψη μέτρων, με περικοπή ακόμα και της βουλευτικής αποζημίωσης όσων υπουργών απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τις εργασίες του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζήτησε ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μόνιμο πλέον φαινόμενο, που θέλει να μένει αναπάντητο το 70% των επίκαιρων ερωτήσεων.

Η τοποθέτηση του γραμματέα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έγινε με αφορμή την απόπειρα της προεδρεύουσας, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, να αποσπάσει την θετική ψήφο της Βουλής για την ολιγοήμερη παράταση των εργασιών της Εξεταστικής επιτροπής που ερευνά τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων, την στιγμή που, στην αίθουσα, βρίσκονταν μόλις τρεις βουλευτές. 

«Κανονικά η παράταση ζητείται από την Ολομέλεια κι όχι από εμάς που είμαστε μόλις τρεις. Αν θεωρήσουμε ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι εργασία της Ολομέλειας, τότε να λαμβάνονται υπόψη οι απουσίες των υπουργών και να τους περικοπεί η αποζημίωση, αν λείπουν σε περισσότερες από πέντε συνεδριάσεις. Δεν είμαστε ούτε ουσιαστικά ούτε τυπικά σε Ολομέλεια, να το πείτε στον πρόεδρο και να φέρει το αίτημα παράτασης στην Ολομέλεια» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου έσπευσε να υπερασπιστεί τους απόντες υπουργούς και την άθλια εικόνα που παρουσιάζει η Ολομέλεια και να κατηγορήσει τον βουλευτή για  «σόου, επειδή η αίθουσα έχει τηλεοπτικές κάμερες».

Και ο κ. Χρήστος Κατσώτης από το ΚΚΕ επισήμανε προς την προεδρεύουσα ότι «θέτετε σε ψηφοφορία ένα θέμα, ενώ είμαστε εδώ εκπρόσωποι μόνο από ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ. Δεν υπάρχει πλειοψηφία εδώ και δεν μπορείτε να το θέσετε σε πλειοψηφία», η κυρία Χριστοδουλοπούλου σχολίασε ότι το ΚΚΕ στοιχίζεται πίσω από τα αστικά κόμματα.