ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδοχή Μουζάλα: Δεν έχουμε τη δυνατότητα ελέγχου των ΜΚΟ

«Δεν έχουμε δυνατότητα ελέγχου των ΜΚΟ», παραδέχθηκε στη Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος απαντώντας στην κριτική του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη που αποκάλεσε τις ΜΚΟ «αετονύχηδες» που έχουν μετατρέψει το προσφυγικό σε business, ομολόγησε ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες ελέγχου των διαφόρων ΜΚΟ.

«Το απαιτούμε κι εμείς από την Ε.Ε. αλλά αυτά είναι νομικές διαδικασίες και δεν αρκεί η βούληση και η κοινωνική διάθεση για τις λύσεις τους», ανέφερε και επεσήμανε πως κατά τον ίδιο το κράτος και όχι οι ΜΚΟ αποτελούν βασικό πυλώνα.

Ο Γιάννης Μουζάλας δήλωσε συντετριμμένος που 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες ήταν κάτω από το χιόνι επί μέρες και εξέφρασε την πεποίθηση πως σύντομα θα βγει από αυτή την συντριβή.

«Καταφέραμε να στεγάσουμε τους 57.000 πρόσφυγες στην ενδοχώρα», είπε και σε ότι αφορά στο Ελληνικό πρόσθεσε πως οι πρόσφυγες μένουν σε σκηνές «πολικού» τύπου, γεγονός που σημαίνει ότι «όταν έξω έχει μείον 2 έως  4 βαθμούς Κελσίου, μέσα στην σκηνή  έχει 20 βαθμούς».

«Καταφέραμε να στεγάσουμε τους 57.000 πρόσφυγες στην ενδοχώρα, αλλά φέρουμε βαρύτατη ευθύνη για τους υπόλοιπους. Όμως δεν παραιτούμεθα, αλλά συνεχίζουμε την προσπάθεια», ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.