ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέλιος Κούλογλου: Ο Σόϊμπλε θέλει να ρίξει την ελληνική κυβέρνηση

Στο σκάνδαλο της Ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Novartis, στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και στον ρόλο του Σόϊμπλε στην πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος, Στέλιος Κούλογλου.

Οι εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι σημαντικές, αφού έχει «σπάσει» η συμμαχία Σοσιαλιστών – Σοσιαλδημοκρατών, με αποτέλεσμα την αυτόνομη κάθοδό τους στη σημερινή διαδικασία ανάδειξης νέου Προέδρου στο Ε.Κ., ανέφερε ο Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος εκτιμά ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η εκλογή του υποψηφίου των Συντηρητικών Αντόνιο Ταγιάνι ή των Σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα. Και οι δύο υποψήφιοι είναι από την Ιταλία. Ο Ταγιάνι είναι ένας μετριοπαθής άνθρωπος, που καταλαβαίνει τις ανησυχίες του Νότου και δεν του αρέσει η λιτότητα, παρότι ανήκει στο ΕΛΚ. Ο Πιτέλα έχει εκφραστεί πολλές φορές θετικά για την Ελλάδα και τα ελληνικά θέματα.

Στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό των Χανίων, ο Στέλιος Κούλογλου αναφέρθηκε και στις αρνητικές παρεμβάσεις Σόιμπλε σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με τους δανειστές:

Ο κ. Σόϊμπλε είναι μια σκοτεινή φυσιογνωμία, που δυστυχώς, ηγείται των εξελίξεων στον ευρωπαϊκό χάρτη, ανέφερε χαρατηριστικά ο κ. Κούλογλου, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Γερμανός υπουργός έχει δύο επιδιώξεις: Η μία είναι να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρωζώνης και η άλλη, να ανατρέψει την κυβέρνηση, αφού επιθυμεί να γίνει Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.