ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Έχετε το θράσος εσείς που υπογράφατε ότι σας έδιναν;

«Κάποτε χτυπούσατε τους αγρότες και τώρα τους χτυπάτε φιλικά στην πλάτη» τόνισε αναφερόμενος στην αντιπολίτευση από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας στην για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σχετικά με τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες. 

Συνεχίζοντας στο ίδιο επιθετικό ύφος και απευθυνόμενος στα κόμματα είπε ότι «δεν σας βγήκε πέρυσι και παρακάμπτετε το γεγονός ότι γι αυτή την κατάσταση ευθύνεστε εσείς».

«Όσο είσασταν κυβέρνηση υπογράφατε ότι σας έβαζαν κάτω από το στυλό. Προσπαθείτε να εμφανίσετε τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα ως προβλήματα που δημιουργήσαμε εμείς. Οσο και αν είναι ευπρόσδεκτη η κριτική άλλο τόσο απορεί κανείς με το θράσος που έχετε» είπε σε έντονο ύφος.

«Καλό θα ήταν να εγκαταλείψετε το σχέδιό σας και να μας πείτε ευθέως κύριε Μητσοτάκη, τι ακριβώς θέλετε. Να υπογράψουμε ότι μας δώσουν; Συμφωνείτε με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ; Θέλετε να συνεχιστεί στην χώρα το καθεστώς εξαίρεσης από τους εργασιακούς νόμους; Θέλετε μέτρα 4,5 δις; Αυτό που θέλετε είναι να αποτύχει η χώρα και να καρπωθείτε την επιτυχία εσείς Και να έρθετε ως Λευκός Ιππότης και Σωτήρας. Θα διαλύσετε το κοινωνικό κράτος θα κάνετε απολύσεις και θα ξεπουλήσετε την δημόσια περιουσία» είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.  

«Μας είχατε ζαλίσει για το succes story του Σαμαρά. Αλλά εμείς δεν θα μιλήσουμε για succes story. Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται δουλειά, κόπος, χρόνος. Ξέρουμε καθημερινά τον αγώνα που δίνουν οι άνθρωποι του μόχθου. Τον αγώνα που δίνουν για την επιβίωση. Και δεν ζουν με φαντασιώσεις. Έχουμε συνείδηση των δυσκολιών. Αντιμετωπίσαμε την φοροδιαφυγή, καταπολεμήσαμε την διαφθορά και αυτός είναι ο δρόμος που θα μας επιτρέψει την δυνατότητα μιας μεγαλύτερης φορολογικής ελάφρυνσης στους πιο αδύναμους. Πετύχαμε ρεκόρ στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Ολοκληρώνουμε τα μεγάλα έργα που είχαν κολλήσει και είχαν κολλήσει γιατί δεν τα βρίσκατε στην μοιρασιά» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.