ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Όλα καταλήγουν σε ξεβράκωμα μπροστά στον Σόιμπλε

Την  πρόταση του να διαθέσουν οι 300 τις βουλευτικές τους αποζημιώσεις αλλά και να δοθεί μέρος των υψηλών συντάξεων για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών επανέφερε στη Βουλή ο Βασίλης Λεβέντης.

 

 

Μόνο έτσι καταλαβαίνουν οι Τούρκοι, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι οι συνομιλίες στην Γενεύη για το Κυπριακό θα καταλήξουν σε φιάσκο. Υποστήριξε μάλιστα ότι οι γείτονες μας θα χρησιμοποιήσουν τη Σύνοδο για να προβάλουν νέες αξιώσεις.

Ο κ. Λεβέντης έκανε εκτενείς αναφορές σε όλη την επικαιρότητα.

Για τις πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση να καταθέτει νέο εκλογικό νόμο τάχθηκε κατά της μείωσης του εκλογικού πλαφόν (2%) προειδοποιώντας ότι έτσι θα μπουν οι Τούρκοι στη Βουλή, αλλά εμφανίστηκε υπέρ της εφαρμογής της απλής αναλογικής.

Για τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση είπε ότι τελικά όλα καταλήγουν σε ξεβράκωμα μπροστά στον Σόιμπλε. Ζήτησε να σταματήσουν οι μαγκιές, δεξιές και αριστερές και επανέφερε την πρόταση του για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Για την Δημοκρατική Συμπαράταξη είπε ότι οι συνενώσεις δεν φέρνουν ψήφους και ανέφερε με νόημα ότι οι αποστασίες (υπονοώντας την μετακίνηση του Αχμέτ Ιλχάν) δεν θα ενισχύσουν την παράταξη. Το ίδιο δεικτικός ήταν και για την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου. Αποκάλυψε μάλιστα ότι αρνήθηκε να τον δει όταν εκείνος ως επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ζήτησε να τον συναντήσει.

Τέλος, πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει από τους βουλευτές και τους υπουργούς να φέρουν πίσω τα χρήματα που έχουν στον εξωτερικό.