ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Θεοχαρόπουλος: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα γίνει «μαξιλαράκι» της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα γίνει συμπλήρωμα είτε της ΝΔ, είτε του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος θέλει μαξιλαράκια να τα αναζητήσει αλλού και όχι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

 

 

Όσον αφορά τα αγροτικά ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε πως «η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για τα φοροεισπρακτικά μέτρα και στον αγροτικό τομέα, κανένα ουσιαστικό συμπέρασμα δεν βγήκε από τη συζήτηση στη Βουλή»,. Ζήτησε δε να αξιοποιηθούν τα 19 δισ. ευρώ των κοινοτικών πόρων «που δεν αξιοποιούνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Η τεχνητή πόλωση και ο διχασμός μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν αφήνει να συζητηθεί το πώς μπορούμε να βγούμε από την κρίση» υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος και τόνισε ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση, όπως απαιτούνταν και το 2012, ωστόσο είπε, ότι δεν υπάρχει κουλτούρα εθνικής συνεννόησης ούτε στη ΝΔ ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ και γι? αυτό θα ανακυκλώνονται συνεχώς τα ίδια προβλήματα.

Αναφερθείς στις διεργασίες της κεντροαριστεράς είπε: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ενισχύεται στην κοινωνία και αυτό, όταν γίνεται, έχει ένα αποτύπωμα, και κοινοβουλευτικό. Φαίνεται ότι οι πολίτες που είναι απογοητευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκουν μία εναλλακτική λύση, για να μην κατευθυνθούν σε λύσεις αποχής ή απολίτικη στάση» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. «Ο χώρος της κεντροαριστεράς χρειάζεται ενότητα και όχι κατακερματισμό των δυνάμεων, κανείς δεν περισσεύει», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ