ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική αρρώστια»: Χαμός με τις δηλώσεις Γιακουμάτου (BINTEO)

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και ιατρού, Γεράσιμου Γιακουμάτου, πως η ομοφυλοφιλία είναι μία κολλητική αρρώστια.

Η δήλωση έχει ως εξής: «Όταν το παιδί παρακολουθεί παραδείγματα επιτυχημένων ομοφυλόφιλων, και βλέπει να ανεβαίνει, να ανεβαίνει… κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια».

«Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι ότι δεν μπορείς να προτείνεις αυτό το θέμα ως μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι κάτι που το έχουν όλοι. Δεν μπορείς να μου το ανάγεις ως παράδειγμα προς μίμηση» δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στα parapolitika.gr, μετά από ερώτηση για την άποψή του για τους ομοφυλόφιλους.

Επίσης υποστηρίζοντας τη θέση του και συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην ανάλυση των αιτιών της ομοφυλοφιλίας.

«Ο ομοφυλόφιλος είναι δύο ειδών, για να το καταλάβετε, ιατρικά… Είναι οι επίκτητοι και οι συγγενείς, οι οποίοι γεννιόνται έτσι και δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα».
«Δεν είμαι ομοφοβικός. Απλώς πρέπει να έχουν όλοι παραδείγματα» υποστήριξε, ενώ ακολούθως σημείωσε πως «στην τηλεόραση, όλα τα παραδείγματα είναι, το 90%, τα πετυχημένα, ομοφυλοφιλικά».

«Όταν το παιδί βλέπει ότι ανεβαίνει, ανεβαίνει, ε… κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια» κατέληξε προκαλώντας όπως ήταν φυσικό σάλο!