LIFESTYLE

Καριέρα στο εξωτερικό για τον γιο του Βασίλη Σαλέα

Νέος, ωραίος, μα πάνω από όλα ταλαντούχος, ο Σταμάτης Σαλέας μας συστήνεται μουσικά και εντυπωσιάζει ως σολίστ του βιολιού.
Γιος του μεγάλου Βασίλη Σαλέα, και με νονό του τον Σταμάτη Σπανουδάκη, ο Σταμάτης Σαλέας ακολουθεί τα μουσικά τους βήματα με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Ήδη η μουσική του έχει ταξιδέψει εκτός Ελλάδας, κάνει θεαματικές συναυλίες στο Ισραήλ, συνεργάζεται με τον μεγάλο Ισραηλινό τραγουδιστή Αβηράν και σύντομα μπαίνει δυναμικά στη μουσική αγορά της Βουλγαρίας.

Πώς γεννήθηκε η αγάπη σον για το βιολί; Σε ποια ηλικία απέκτησες το πρώτο σον βιολί;
«Σε ηλικία 6 ετών άκουσα τον ήχο του βιολιού μέσα από τις κασέτες που έφερνε ο μπαμπάς μου από το εξωτερικό, «μαγεύτηκα» και έτσι αποφάσισα ότι μόνο με αυτό το μουσικό όργανο θέλω να ασχοληθώ. Έναν χρόνο μετά, πήρα και το πρώτο μου βιολί»
Τι το ξεχωριστό έχει η μουσική σου; Ποια είδη «παντρεύεις» μέσα σε αυτή;
«Ακούγοντας όλα τα είδη μουσικής, ήθελα να έχω κάτι από όλα αυτά, αλλά με δικό μου ύφος. Τώρα δεν ξέρω αν το πέτυχα, πάντα όμως θα συνεχίσω για να φτάσω κοντά σε αυτό που θέλω»
Είναι βαρύ φορτίο το «βαρύ» επώνυμο που κουβαλάς στις πλάτες σου;
«Σίγουρα είναι βαρύ το όνομα, για αυτό προσέχω τα βήματα μου πάνω στη μουσική. Προέρχομαι από μία «μεγάλη» οικογένεια και οι συνεχιστές τους θα πρέπει να είναι εξίσου άξιοι. Εύχομαι να τους βγάλω ασπροπρόσωπους»
Φοβάσαι μια πιθανή σύγκριση με τον πατέρα σου;
«Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα! Αν κάποιος πρέπει να φοβηθεί, είναι ο Νίκος ο αδελφός μου, που παίζει κλαρίνο!»
Θα σε ενδιέφερε μια συμμετοχή στη Eurovision; Αν ναι, ποια θα ήταν η καλλιτεχνική σον πρόταση;
«Θα μου ήταν πολύ ενδιαφέρον να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε μια τέτοια διοργάνωση, πάντα με ένα τραγούδι με ethnic στοιχεία», λέει ο ίδιος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Freddo.