ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λυκούδης: Δεν πρόκειται απλά για κακή κυβέρνηση, αλλά για καθεστώς

Βαριά πολιτική κατηγορία κατά της κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο κινείται αναφορικά με τα ΜΜΕ με αιχμή την υπόθεση του ΔΟΛ και την τοποθέτηση του Βασίλη Μουλόπουλου σε ρόλο κλειδί, αφήνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης.

 

 

Επανέρχεται σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στον «Αθήνα 9,84» κατ΄ ουσίαν μιλά για πρακτικές καθεστώτος.

Ερωτηθείς εάν τον αιφνιδίασε η εμπλοκή του κ. Μουλόπουλου, απάντησε «η επιθετικότητα της  κίνησης με εξέπληξε, το όνομα όχι… η κίνηση της κυβέρνησης σας  ξαναλέω εμένα με επηρεάζει. Κάνω προσπάθεια για να μην αποδεχθώ ότι τελικά δεν έχουμε απλώς μια κακή κυβέρνηση αλλά ότι έχουμε ένα καθεστώς. Δεν θέλω να το δεχθώ. Αλλά τέτοιου τύπου κινήσεις με τρομάζουν».

Σε ότι αφορά την πρόταση που διατύπωσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή για την θεσμοθέτηση ενός πλαισίου στήριξης των επιχειρήσεων ΜΜΕ, ο κ. Λυκούδης εμφανίστηκε  πολύ επιφυλακτικός, καθώς εξέφρασε τον προβληματισμό του για το κατά πόσο μπορεί να είναι ειλικρινής «μια πρόταση από μια κυβέρνηση που έχει εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον χειραγώγησης των Μέσων».

Ο επικεφαλής των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς αναφέθηκε και στην νέα απώλεια δυνάμεων από το Ποτάμι, την Δράση η οποία μετακινείται στην ΝΔ. Μίλησε για προδιαγεγραμμένες εξελίξεις για τις οποίες είχε ήδη ενημερώσει τον Σταύρο Θεοδωράκη.  Εξέφρασε την άποψη ότι οφείλονται στην έλλειψη σχεδίου σε σχέση με τις συμμαχίες του Ποταμιού, το πώς θα πάει, ζήτημα, που όπως είπε, επηρεάζει ανθρώπους και καταστάσεις «Το Ποτάμι είχε από την αρχή μια έλλειψη πολιτικής συνοχής η οποία ήταν δεδομένη ακριβώς επειδή δεν ήθελε να έχει έναν πολιτικό άξονα με ταυτότητα, φυσιογνωμία και στρατηγική» κατέληξε.