ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ μένει στις συζητήσεις με την Ελλάδα

Μένει στις συζητήσεις για το ελληνικό μνημόνιο το ΔΝΤ. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Νταβός ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει να συνεχίσει τις εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα και ότι παραμένει πλήρως εμπλεκόμενο.

 

 

 

Ξεκάθαρη απειλή στην Αθήνα να δεχθεί τις απαιτήσεις των δανειστών και να κλείσει την αξιολόγηση μαζί με το ΔΝΤ, πραγματοποίησε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Σόιμπλε αύξησε κατακόρυφα την πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση τονίζοντας ότι εάν οι ελληνικές αρχές δεν καταφέρουν να κλείσουν την αξιολόγηση με το Ταμείο, τότε είναι πολύ πιθανό η γερμανική Βουλή να μην εγκρίνει ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο δίκτυο Bloomberg, από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, είπε ότι το ελληνικό πρόγραμμα βασίζεται, από την αρχή του 2010, που ξεκίνησε, στη συμμετοχή του ΔΝΤ. Εάν το Ταμείο δεν δεχθεί να συμμετάσχει, τότε αυτό είναι, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, ένα σημάδι ότι οι Ελληνες δεν εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις τους και έτσι το πρόγραμμα θα λήξει, καθώς η βάση στην οποία στηρίζεται δεν θα υπάρχει.