ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιός: Δεν θα ψηφίσω μείωση αφορολόγητου ή συντάξεων

Κατηγορηματικά αντίθετος με ενδεχόμενη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου εμφανίστηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός. Ο κ. Μανιός, μιλώντας μάλιστα στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει μείωση του αφορολόγητου ή περικοπή των συντάξεων.

 

 

 

«Τώρα θα σας φέρει ο κ. Τσίπρας μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ, δεν θα το ψηφίσετε;» ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Όχι, δεν θα το ψηφίσω», απάντησε ο κ. Μανιός. «Ούτε τις συντάξεις;» επανήλθε ο δημοσιογράφος για να εισπράξει μια ακόμη αρνητική απάντηση.

«Είναι συμφωνημένα και δεν θα το φέρει, από την προηγουμένη συμφωνία μάλιστα», υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδοντας την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε λόγους πολιτικούς.

«Η αξιολόγηση ζορίζεται για λόγους πολιτικούς. Υπάρχει μια αντιπαράθεση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Η κόντρα αυτή είναι σαν το ανέκδοτο που λέει ότι τσακώνονται τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια. Γιατί η Ελλάδα στρατηγικά και ιστορικά είναι στην πλευρά των ΗΠΑ. Είτε είμαστε στην Ε.Ε. με τις ευλογίες (των ΗΠΑ), είτε όχι», υποστήριξε ο κ. Μανιός.

«Όποιος ακούσει τους λόγους του κ. Ομπάμα και τους λόγους του κ. Τραμπ, αντιλαμβάνεται πως υπάρχει μια δυσανεξία μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανία. Αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα», πρόσθεσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας μάλιστα πως «εάν μας ρίξουν θα είναι λόγω μιας κόντρας προς τις ΗΠΑ!»