ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Περιμένουμε στενή συνεργασία με τον Τραμπ

Συναντήσεις με τον ελληνικής καταγωγής νέο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ρέινς Ηρακλής Πρίμπους, με τον Τζορτζ Παπαδόπουλο, συνεργάτη του νέου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με άλλα υψηλά στελέχη του επιτελείου του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, καθώς και με σημαντικά μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με την ευκαιρία της εκδήλωσης της επιτροπής εγκαινίων της αμερικανικής προεδρίας προς τιμήν των Ελληνοαμερικανών μελών της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον. Περαιτέρω ο κ. Καμμένος είχε συνομιλία με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η νέα διοίκηση -του Λευκού Οίκου- θα μπορέσει να συνεχίσει τη στενή συνεργασία της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αλλά και της διμερούς συνεργασίας». «Η Ελλάδα, μετά την οικονομική κρίση, αυτό ακριβώς περιμένει, τη στενή συνεργασία με το νέο Πρόεδρο και τη νέα διοίκηση, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μαζί σε μία νέα περίοδο ευημερίας», προσέθεσε.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι οι Ελληνοαμερικανοί που βρίσκονται στο επιτελείο του νέου προέδρου «έχουν βαθιά γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν στην πατρίδα μας, του τι μπορεί να γίνει με τις Ηνωμένες Πολιτείες και πώς μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί στο αύριο».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρατήρησε ότι «η Ελλάδα αποτελεί έναν παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου, με στενή συνεργασία με το Ισραήλ, αλλά και με μετριοπαθείς χώρες, όπως είναι η Αίγυπτος, η Ιορδανία, με χώρες του ΝΑΤΟ στα βόρειά μας, όπως είναι η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Με επίκεντρο, λοιπόν, την Ελλάδα μπορεί να δημιουργηθεί ένας άξονας που θα σταματά τον ισλαμικό φονταμενταλισμό», επανέλαβε.