ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σήμερα η εξουσία επιστρέφει στον αμερικανικό λαό

Ο και επίσημα πλέον 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας των ακινήτων Ντόναλντ Τραμπ, αμέσως μετά την ορκωμοσία του απευθύνθηκε στον λαό με μία ειλικρινή και καθαρά προσωπική ομιλία, όπως δηλώνουν οι άνθρωποι του επιτελείου του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ορκίστηκε σε δύο Βίβλους, αυτή στην οποία είχε ορκιστεί ο πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν αλλά και μία που του είχε δωρίσει η μητέρα του το 1955, ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τον Αμερικανικό λαό, παραδεχόμενος ότι έχει να αντιμετωπίσει δυσκολίες, τις οποίες, όμως, και θα ξεπεράσει.

«Ανώτατε δικαστά, Πρόεδρο Κλίντον, Πρόεδρε Μπους, Πρόεδρο Ομπάμα, λαέ της Αμερικής σας ευχαριστώ πάρα πολύ», είπε ο Ντ. Τραμπ στην έναρξη της ομιλίας του.

Πρόσθεσε ότι οι πολίτες των ΗΠΑ, «μαζί κάνουμε μία θετική προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας. Μαζί θα αποφασίσουμε τη μοίρα της Αμερικής και του κόσμου για πολλά πολλά χρόνια στο μεέλλον».

Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όμως, πρόσθεσε ότι «θα τα καταφέρουμε».

Είμαστε ευγνώμονες στον πρόεδρο Ομπάμα και την Πρώτη Κυρία, Μισέλ Ομπάμα για την ομαλή μετάβαση, υπήρξαν εξαίρετοι η σημερινή τελετή έχει κάτι εξαιρετικό γιατί δεν πρόκειται για μία μετάβαση απλή, σήμερα μεταφέρουμε την ισχύ από την Ουάσινγκτον στον λαό

Ο ορκισμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ επιχείρησε να στείλει μήνυμα ενότητας προς τον αμερικανικό λαό, λέγοντας πως σήμερα ο όρκος του σημαίνει πίστη σ’ όλους τους πολίτες.