ΔΙΕΘΝΗ

Τσέχος μόλυνε με Aids ανήλικο στην Ταϊλάνδη!

Τσέχος που θεωρείται ύποπτος για ηθελημένη διασπορά του ιού HIV συνελήφθη στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης. Ο 50χρονος Ζντενέκ Φάιφερ (φωτό), εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ, καταζητείται από τις αρχές της Τσεχικής Δημοκρατίας για σεξουαλικά εγκλήματα εις βάρος ανηλίκου, τον οποίο φέρεται ότι μόλυνε επίτηδες με τον ιό του AIDS, αφού τον είχε πληρώσει για σεξ αλλά και για να γυρίσουν μαζί ένα βίντεο πορνό.

Στην Ταϊλάνδη, όπου τελικά ο 50χρονος έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, πιστεύεται ότι έκανε το ίδιο σε μια σειρά άντρες και γυναίκες με τους οποίους είχε κάνει σεξ. Ο Τσέχος, που βρισκόταν στο Πουκέτ με τουριστική βίζα, η οποία ωστόσο είχε λήξει από το 2015, έμαθε ότι ήταν θετικός στον ιό HIV τον Σεπτέμβριο του 2013, ωστόσο δεν ενημέρωνε ποτέ τους σεξουαλικούς παρτενέρ του.

Σύμφωνα με την τσεχική αστυνομία, μετά τη διάγνωση φέρεται ότι είχε κάνει σεξ με τουλάχιστον 23 άντρες, πολλοί εκ των οποίων ενημέρωσαν σχετικά την αστυνομία, όταν έμαθαν για τη δράση του από τα σχετικά ρεπορτάζ.

Αν και δεν υπάρχει συμφωνία δικαστικής συνεργασίας μεταξύ Ταϊλάνδης και Τσεχίας, το γεγονός ότι έχει λήξει η βίζα του σημαίνει ότι θα πρέπει να απελαθεί στη χώρα του, όπου αναμένεται να δικαστεί. Αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 12 ετών.