ΔΙΕΘΝΗ

«Από σήμερα αγοράζουμε αμερικανικά, προσλαμβάνουμε Αμερικανούς»: Η ομιλία του νέου Πλανητάρχη, Τραμπ

Λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία του ο Ντόναλντ Τραμπ στην 1η επίσημη ομιλία του από το λόφο του Καπιτωλίου υποσχέθηκε να δώσει εκ νέου την εξουσία στον ίδιο το λαό από σήμερα κιόλας. Αναλυτικά ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε: 

«Αγαπητοί συμπολίτες και πολίτες του κόσμου σας ευχαριστώ 

Εμείς οι πολίτες των ΗΠΑ πλέον ξεκινάμε μία μεγάλη προσπάθεια να χτίσουμε από την αρχή τη χώρα μας. Θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις και εμπόδια αλλά θα τα καταφέρουμε. Είμαστε ευγνώμονες στον Πρόεδρο Μπαρτάκ Ομπλαμα και την Μισέλ Ομπάμα για τη σπουδαία δουλειά που έκαναν στο κομμάτι της διαδοχής. 

Η σημερινή ορκωμοσία έχει ένα ξεχωριστή σημασία δεν είναι απλά διαδοχή στον Προεδρικό θώκο. Σήμερα παίρνουμε την εξουσία από την Ουάσινγκτον και τη δίνουμε ξανά στο λαό. Για πολλά χρόνια πολλοί ευημέρησαν στην Ουάσινγκτον αλλά όχι και ο λαός. Οι νίκες και οι θρίαμβοι της Ουάσινγκτον σχεδόν ποτέ δεν μεταφράστηκαν σε θριάμβους και νίκες του αμερικανικού λαού. Αυτό αλλάζει εδώ και τώρα. Η σημερινή στιγμή ανήκει σε εσάς πολίτες των ΗΠΑ και μόνο. Η 20η Ιανουαρίου του 2017 θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα που ο λαός ήρθε ξανά στην εξουσία, η ημέρα που ο λαός δεν θα ξεχαστεί ποτέ ξανά. 

Είμαστε ένα έθνος, ένα σώμα, μία καρδιά και μοιραζόμαστε έναν κοινό σκοπό. Τη δικαιοσύνη και την ευημερία για όλους. 

Για δεκαετίες ενισχύσαμε σαν χώρα ξένες οικονομίες, υπερασπιστήκαμε ξένα σύνορα και δαπανήσαμε τρισεκατομμύρια για ξένα συμφέροντα μακριά από τη χώρα μας. Αυτό τελείωσε οριστικά. Έχει έρθει η ώρα της ανάκαμψης της χώρας μας σε κάθε επίπεδο. Έχει έρθει η ώρα για την αναγέννηση της μεσαίας τάξης που τόσο υπέφερε. Πλέον κοιτάζουμε μόνο μπροστά. 

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα σε κάθε κέντρο ελέγχου στον πλανήτη. Από εδώ και στο εξής μόνο η Αμερική είναι πρώτη, μόνο η Αμερική έχει σημασία σε όλα τα θέματα για εμάς είτε είναι οικονομικά είτε διεθνή. Θα υπερασπιστούμε τα σύνορα μας και τα διακιώματα των πολιτών μας. Θα πολεμήσω μαζί σας μέχρι την τελευταία μου αναπνοή και ποτέ δεν πρόκειται να σας απογοητεύσω. Η Αμερική από σήμερα γίνεται εκ νέου νικήτρια. Επιστρέφουν σε εμάς τα κέρδη μας, το μέλλον μας και κυρίως τα όνειρά μας. 

Η νέα χώρα που ονειρευόμαστε θα χτιστεί από αμερικανικά χέρια. 

Οι κανόνες είναι δύο και απλοί, αγοράστε αμερικανικά και προσλάβετε Αμερικανούς. 

Θα εξαλείψουμε επίσης από το πρόσωπο της γης κάθε στοιχείο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και αυτό σας το εγγυώμαι. όταν η Αμερική είναι ενωμένη τότε είναι απόλυτα βέβαιο πως είμαστε ασταμάτητοι. Σας εγγυώμαι προσωπικά πως από εδώ και στο εξής είμαστε ασφαλείς. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στα ικανότατα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων αλλά και στον θεό. 

Από την κυβέρνηση αυτή δεν θα γίνει δεκτός πολιτικός που μιλά χωρίς να πράττει. Οι εποχές των λόγων πέρασαν έχει έρθει η ώρα των έργων. Μόνο μέσα από έργα και σκληρή δουλειά αυτή η χώρα θα ευημερήσει ξανά. 

Σας λέω επίσης πως σε αυτή η χώρα δεν υπάρχει διάκριση. Όλοι μας λευκοί και μαύροι αιμορραγούμε το ίδιο κόκκινο αίμα. Είμαστε όλοι αμερικανοί πολίτες με τα ίδια δικαιώματα. 

Σε όλους του Αμερικανούς λέω το εξής: «Δεν θα αγνοηθείτε ποτέ ξανά. Η φωνή σας, η ελπίδα σας και τα όνειρά σας είναι στόχος της κυβέρνησης. Θα κάνουμε την Αμερική δυνατή ξανά, ασφαλή ξανά, οικονομικά εύρωστη ξανά και ναι όλοι μαζί θα κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά. 

Να σας έχει καλά ο θεός».