ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μανιφέστο της Πόλας Ρούπα από τη φυλακή – «Είχε δρομολογηθεί σειρά χτυπημάτων»

Με ένα μακροσκελέστατο κείμενο που αναρτήθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου η Πόλα Ρούπα αναφέρεται αναλυτικά στη σύλληψή της, στη στρατηγική του Επαναστατικού Αγώνα και στο σχέδιο που είχε καταστρώσει για σειρά μεγάλων ένοπλων χτυπημάτων. «Ο στόχος ήταν η πρόκληση του μέγιστου δυνατού κλυδωνισμού του συστήματος» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Εδώ και μήνες οι κατασταλτικοί μηχανισμοί μέσω των ΜΜΕ, διατυμπάνιζαν ότι η Ρούπα ετοιμάζει μεγάλο χτύπημα. Με βάση αυτή τη σωστή εκτίμηση, εντατικοποίησαν την αναζήτησή μου και τα κλιμάκια των μπάτσων που αποκλειστική τους αποστολή ήταν να με συλλάβουν, είχαν χάσει τον ύπνο τους».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Όπως προανέφερα, δεν ετοίμαζα ένα χτύπημα. Είχε δρομολογηθεί ένα σχέδιο με σειρά χτυπημάτων σε νευραλγικά σημεία του συστήματος, τα οποία γνωρίζαμε ότι ήταν ιδιαιτέρως ευάλωτα. Η επιτυχία αυτού του σχεδίου δεν θα ήταν απλώς η ανάδειξη κάποιων αντικοινωνικών λειτουργιών του συστήματος, δεν θα ήταν μια εκδίκηση για τα δεινά που το καθεστώς έχει δημιουργήσει στην κοινωνική βάση. Ο στόχος ήταν η πρόκληση του μέγιστου δυνατού κλυδωνισμού του».

Τέλος κάνει ιδιαίτερα αναφορά στο παιδί της αλλά και στην Αθανασαπούλου που συνελήφθη μαζί της. 

πηγή: real.gr