ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: «Οι 6+1 παρανομίες του ΣΥΡΙΖΑ»

«Το λαϊκίστικο αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για ύπαρξη τριγώνου διαπλοκής κατέρρευσε», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε σχόλιό της σχετικά με την εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, κάνοντας παράλληλα λόγο για «6+1 παρανομίες του ΣΥΡΙΖΑ».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναγνώρισαν στο πόρισμά τους ότι δεν προέκυψαν ευθύνες πολιτικών προσώπων και καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «ο επικοινωνιακός της σχεδιασμός για μια ακόμη φορά έπεσε στο κενό».

  • «Στην πραγματικότητα ”πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι”. Όχι μόνο δεν προέκυψαν ευθύνες για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά αντιθέτως αναδείχθηκε πλήθος κακών πρακτικών και συμπεριφορών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνει η Πειραιώς, κατηγορώντας την κυβέρνηση για υποκρισία. 
  • «Όπως αποκαλύφθηκε και η προσπάθεια ελέγχου της πολυφωνίας και του πλουραλισμού μέσω του αντισυνταγματικού νόμου του Υπουργού των βοσκοτοπίων κ. Παππά», προσθέτει η Ν.Δ. και υπογραμμίζει ότι κατά την εξεταστική, «ενώ κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι λάμβανε δάνεια με εγγύηση τη μελλοντική της χρηματοδότηση, αποδείχτηκαν τα εξής»: 
  • «Αν υπάρχει κάποιος που είναι εκτεθειμένος από την πρακτική αυτή δεν είναι η Νέα Δημοκρατία, αλλά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που με επιστολές του προς τις τράπεζες ζητούσε ευνοϊκή δανειοδότηση με εγγύηση ακριβώς την μελλοντική χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ έμπαινε εγγυητής και στα δάνεια της “θυγατρικής” εφημερίδας “Αυγή”, στην οποία είναι ο κύριος μέτοχός της», αναφέρει η Πειραιώς. 
  • «Στην εφημερίδα ”Αυγή” υφίσταται μέτοχος μια offshore που – δήθεν – δεν είναι γνωστό το φυσικό́ πρόσωπο που είναι ο δικαιούχος των μετοχών της», συνεχίζει η Ν.Δ. 
  • «Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ζήτησε να δανειστεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατά παράβαση των κανόνων τραπεζικού δανεισμού», προσθέτει η Νέα Δημοκρατία. 
  • «Στο παρελθόν, έχει γίνει ”κούρεμα” χρέους της εφημερίδας ”Αυγή” από τραπεζικό ίδρυμα», συμπληρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.
  • «Το δάνειο της Ελληνικής Αριστεράς, της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται άλλοτε ότι είναι καθολικός διάδοχος και άλλοτε ότι είναι μετονομασία του ίδιου νομικού προσώπου, ”κουρεύτηκε” σε ποσοστό 60%», συνεχίζει η Πειραιώς. 
  • «Το ακίνητο της Κουμουνδούρου περιήλθε στην κατοχή του ΣΥΡΙΖΑ με τρόπο νομικά έωλο», προσθέτει.
  • «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε την τακτική διπλών εκχωρήσεων σε τράπεζες σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.