ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Απίστευτο! Αφαίρεσαν από το έντερο 48χρονου ζωντανό σκουλήκι 188 εκατοστών! (ΦΩΤΟ)

Ένας 48χρονος Ινδός που παραπονιόταν επί δυο μήνες για πόνους στην κοιλιά και ατονία, αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του κι άφησε τους γιατρούς με ανοιχτό το στόμα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι γιατροί εντόπισαν στο έντερο του και αφαίρεσαν με τη μέθοδο της κολονοσκόπησης ένα ολοζώντανο σκουλήκι μήκους ενός μέτρου και 88 εκατοστών, μέσα από το στόμα του!

Έγινε γνωστό μόλις πριν λίγες μέρες από το έγκριτο ιατρικό περιοδικό The New England Journal of Medicine.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 48χρονος υποβλήθηκε σε κολονοσκόπηση, με τους γιατρούς να παρατηρούν ένα κομμάτι σκουληκιού στο παχύ έντερό του. Στη συνέχεια του έκαναν ενδοσκόπηση, διαδικασία κατά την οποία εισάγεται φωτογραφική μηχανή στο στομάχι και το λεπτό έντερο. Το σκουλήκι εθεάθη να φωλιάζει στο λεπτό έντερο, στον ανώτερο πεπτικό σωλήνα και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ταινία.

Η διαδικασία εξαγωγής διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα. Ο 48χρονος εξετάστηκε ένα μήνα μετά την απομάκρυνση του παρασίτου και βρέθηκε "καθαρός" από υπολείμματα της ταινίας.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη, η ταινία μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 3,5 μέτρα και να ζήσει για πολλά χρόνια στο ανθρώπινο έντερο.