ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: «Ή θα κλείσουν την αξιολόγηση ή θα φύγουν»

«Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» χαρακτήρισε ο Βασίλης Κικίλιας την επιστολή Τσακαλώτου που, σύμφωνα με το Bloomberg, έχει σταλεί στο Eurogroup.

 

 

 

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως «αν επιβεβαιωθούν οι αποκαλύψεις του, που δεν έχει βγει κανείς να τις διαψεύσει από την κυβέρνηση, τότε μιλάμε για μια ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και όχι από τα χείλη της αντιπολίτευσης, αλλά από του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος παραδέχεται ότι ουσιαστικά κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, δήθεν διαπραγματεύεται, ενώ αυτά τα οποία ο ίδιος έχει υπογράψει δεν τα έχει εφαρμόσει».

Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε πως «αναβιώνουν τα φαντάσματα του παρελθόντος και η τραγική διαπραγμάτευση του 2015 επαναλαμβάνεται τώρα με χειρότερη version». Οπως είπε μάλιστα, η κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου είναι υποχρεωμένη να βγει και να απολογηθεί στον ελληνικό λαό γιατί τον κοροϊδεύει όλο αυτό το χρονικό διάστημα οδηγώντας την ελληνική οικονομία σε μαρασμό, ενώ αυτά που έχει η ίδια υπογράψει δεν τα τηρεί.

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: Ή θα κλείσουν την αξιολόγηση ή θα φύγουν» είπε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας πως ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι θα κλείσει η αξιολόγηση την 5η Δεκέμβρη, ενώ ο κ. Τσακαλώτος είχε παραδεχτεί δημοσίως ότι αν καθυστερήσει να κλείσει η αξιολόγηση τότε μιλάμε για καταστροφή.

«Είμαστε υποχρεωμένοι ως αξιωματική αντιπολίτευση να πούμε ανοιχτά και καθαρά στον ελληνικό λαό, τι διακυβεύεται αυτό το 20ημερο. Είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ανοιχτά και καθαρά ότι οι κύριοι οδηγούν τη χώρα σε μια δεύτερη τραγική κατάσταση στην οποία δεν θα μπορεί να πάρει ανάσα η πραγματική οικονομία, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το τραπεζικό σύστημα, θα φυτοζωούμε και θα σαπίζουμε μέσα στην αδράνεια -όπως είπε χθες στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Μητσοτάκης- με αποτελέσματα που ούτε καν κανείς μπορεί να φανταστεί τις προεκτάσεις τους. Όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους» τόνισε ο κ. Κικίλιας ο οποίος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Ξυδάκη ότι η δραχμή δεν είναι ταμπού. «Στήνουν ένα σκηνικό, δήθεν διαπραγμάτευσης, δήθεν υπεράσπισης, των συμφερόντων του ελληνικού λαού, οδηγώντας τον σε τεράστια αδιέξοδα» είπε κατηγορώντας την κυβέρνηση πως κοροϊδεύει, πως έχει αποτύχει και πως έχει τεράστια ευθύνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ