MEDIA

Eurovision: Δείτε σε τι σειρά κληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή – Η έκπληξη στην Παπαρίζου!

Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού της Eurovision, στις 9 Μαΐου, θα διαγωνιστεί η Ελλάδα, με την Demy, όπως προέκυψε από την κλήρωση των 43 χωρών που θα διαγωνιστούν στο φετινό φεστιβάλ, η οποία ολοκληρώθηκε.

Οι δύο ημιτελικοί που θα διεξαχθούν στο Διεθνές Εκθεσιακού Κέντρου του Κιέβου είναι στις 9 και 11 Μαΐου και στις 13 Μαΐου.

Όταν κληρώθηκε η Ελλάδα ο παρουσιαστής ανέφερε ότι την προηγούμενη φορά που είχε γίνει ο διαγωνισμός στο Κίεβο, το 2005, νικήτρια ήταν η Έλενα Παπαρίζου, η οποία έχει σήμερα τα γενέθλιά της και της ευχήθηκε χρόνια πολλά.

Στον ημιτελικό της 9ης Μαΐου, οπότε η Demy με τραγούδι του Δημήτρη Κοντόπουλου και σκηνοθετημένο από τον Φωκά Ευαγγελινό θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, συμμετέχουν ακόμα οι: Μαυροβούνιο, Φινλανδία, Γεωργία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Σουηδία, Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστραλία, Κύπρος, Σλοβενία, Αρμενία, Μολδαβία, Τσεχία, Λετονία, Ισλανδία και Πολωνία.

Στο δεύτερο ημιτελικό, στις 11 Μαΐου, θα διαγωνιστούν οι: ΠΓΔΜ, Μάλτα, Ολλανδία, Σερβία, Δανία, Ρωσία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Αυστρία, Ιρλανδία, Ελβετία, Εσθονία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Άγιος Μαρίνος, Λιθουανία, Κροατία, Νορβηγία και Λευκορωσία.