MEDIA

ΔΟΛ: αποδεσμεύεται λογαριασμός για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας

Ανάσα ζωής για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη δίνει η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση των εργαζομένων στον οργανισμό με την οποία ζητούσαν την ανάκληση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής, ώστε να δοθεί η δυνατότητα εξασφάλισης χαρτιού για την έκδοση των εφημερίδων Τα Νέα και Το Βήμα, καθώς και καταβολής μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Την αίτηση είχαν υποβάλει οι 500 εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι επί 7 μήνες.

 

 

 

Έτσι με την απόφαση αυτή, παγώνουν τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία είχαν ζητήσει οι τράπεζες και αποδεσμεύεται ένας λογαριασμός.

Προς την κατεύθυνση αυτή είχαν συναινέσει οι τράπεζες στη συζήτηση της Παρασκευής.

Κατόπιν αυτών η Πρόεδρος Πρωτοδικών Βασιλική Μπάστα, βάσει και των νέων στοιχείων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναστέλλει ουσιαστικά την ισχύ της προηγούμενης προσωρινής διαταγής και διατάσσει την αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί ο ΔΟΛ στην Alpha Bank προκειμένου να εξασφαλιστούν τα αναγκαία «για τη λειτουργία της επιχείρησης και την έκδοση των ιστορικών εντύπων».

Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει:

«Διατάσσω την αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού στην Alpha Bank προκειμένου κάθε κατατεθισσόμενο από την έκδοση της παρούσας και εφεξής σε αυτό τον λογαριασμό ποσό είτε από την εταιρεία Άργος ΑΕ είτε από τρίτους οφειλέτες της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΔΟΛ να διατίθεται ελεύθερα από την τελευταία αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες της εξακολούθησης της λειτουργίας της επιχείρησης και ειδικότερα για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας της και την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων σε αυτή.»

Με την ίδια απόφαση η δικαστική λειτουργός απαγορεύει οποιαδήποτε μεταβολή ή διάθεση οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχείου του ΔΟΛ.

 

Πηγή: Real.gr