ΥΓΕΙΑ

Βάλε τέλος στην αλλεργία

Σιγά σιγά πλησιάζουμε προς την άνοιξη και πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με αλλεργίες που τους ταλαιπωρούν. Αν ανήκεις σε αυτήν τον ομάδα, τότε πρέπει να αποφύγεις κάποιες συγκεκριμένες συνήθειες.

Γύρη, Δέντρο και Γρασίδι
Τα συμπτώματά σου έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους ήδη από τον Φεβρουάριο; Αν θες να γλιτώσεις από τις βαριές επιπτώσεις τους, προσπάθησε να μείνεις μακριά από τη γύρη, η οποία θα σου προκαλέσει και την αλλεργία.

Φόρα μάσκα
Αν πρέπει να βγεις στον κήπο και να κάνεις δουλειές, καλό θα ήταν να φορέσεις μάσκα. Έτσι, θα αποφύγεις πολλές από τις επιπτώσεις, που τα φυτά έχουν για την υγεία σου.

Απόλαυσε την ηρεμία
Απόλαυσε την ηρεμία που μπορεί να σου προσφέρει ένα χαλαρό ζεστό μπάνιο. Δοκίμασέ το αρκετές φορές μέσα στη μέρα και θα δεις μεγάλες αλλαγές στην αλλεργία που σε ταλαιπωρεί.

Απόφυγε το σκούπισμα
Αν είναι δυνατόν την περίοδο, κατά την οποία ταλαιπωρήσε από κάποια αλλεργία, περιόρισε το καθάρισμα του σπιτιού, καθώς η σκόνη δεν σε βοηθάει. Αν υπάρχει κάποιος, ο οποίος θα μπορούσε να σε απαλλάξει από αυτό το δύσκολο έργο, γι’ αυτήν την περίοδο θα ήταν ό,τι καλύτερο.

Κατοικίδια
Αν έχεις κάποιο κατοικίδιο, ίσως θα πρέπει για την περίοδο που ταλαιπωρήσε από αλλεργία να μείνεις σε κάποιο βαθμό μακριά τους, καθώς, σύμφωνα με έρευνες, πρωτεΐνες οι οποίες βρίσκονται στο σάλιο των ζώων, δεν βοηθούν στην καταπολέμηση της αλλεργίας, την οποία εσύ προσπαθείς να βγάλεις εις πέρας.