ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: Πρέπει να υπάρξει συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου

«Στις 20 Φεβρουαρίου πρέπει να υπάρξει συμφωνία, είτε δρομολόγηση της συμφωνίας σε ορατό χρόνο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, τονίζοντας ότι δεν μπορεί η συμφωνία για την Ελλάδα να εμπλακεί στις εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών. 

Μιλώντας κατά την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή του πανεπιστημίου Αιγαίου, Δ. Λαγού, υπό τον τίτλο «Θεωρητικές προσεγγίσεις στον Τουρισμό», ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι οι προϋποθέσεις για συμφωνία υπάρχουν, αλλά και ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μια συμφωνία συνολική, χωρίς γκρίζα σημεία και αβεβαιότητες, που θα «φωτίζει» τον δρόμο της χώρας μετά το 2018.

Επεσήμανε επίσης ότι η επιδιωκόμενη συμφωνία πρέπει να είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, δηλαδή, όπως εξήγησε, «να μην θέτει νέα λιτότητα, καταστρέφοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές».

Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι η κυβέρνηση στηρίζεται για την επίτευξη της συμφωνίας, στα αποτελέσματα που έχει επιτύχει, στην απόδοση των στόχων και στο ότι μια θετική συμφωνία για την Ελλάδα θα είναι θετική και για την Ευρώπη, ενώ απέδωσε τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης «αποκλειστικά σε αποκλίνουσες εκτιμήσεις και αντιφατικές επιδιώξεις των δανειστών».

Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε πως «στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι η βιώσιμη και ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη», ενώ χαρακτήρισε τον τουρισμό ως «καταλυτικό μοχλό για την ανάπτυξη όλης της οικονομίας».

Έθεσε δε τους εξής στόχους, σε ό,τι αφορά τον τουρισμό:

Ξένες επενδύσεις και ενδογενής παραγωγή,
Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου,
Αναβάθμιση του ανθρώπινου κεφαλαίου,
Περιβαλλοντική προστασία.