ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τους πυροσβέστες

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για το καθεστώς μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Η τροπολογία ψηφίστηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το Ποτάμι. Κατά ψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

N. Tόσκας: Η κυβέρνηση διασφαλίζει τις προϋποθέσεις για τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών

Οι άνθρωποι αυτοί δεν βρίσκονται στον αέρα, αντίθετα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να μονιμοποιηθούν, ίσως και πάρα πολύ γρήγορα, απάντησε στις επικρίσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, αναφορικά με την τροπολογία για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης που κατατέθηκε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Είναι γνωστές οι στρεβλώσεις που αφορούν τα Σώματα Ασφαλείας, την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα. Χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον αυτά τα δύο Σώματα, περισσότερο σαν μηχανισμοί πρόσληψης κομματικών ψήφων, παρά για τον λόγο για τον οποίο υπάρχουν», ανέφερε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε εμείς αυτοί, οι οποίοι εμπαίζουν ή ενέπαιξαν τους πυροσβέστες ή τους αστυνομικούς. Υπήρξαν τεράστιες στρεβλώσεις, εξυπηρετούσαν άλλα συμφέροντα αυτές οι στρεβλώσεις ή η μη επίλυση ζητημάτων και αυτήν τη στιγμή ερχόμαστε να καλύψουμε με αυτήν τη διάταξη μία μεταβατική φάση για τους πυροσβέστες πενταετούς θητείας, η οποία δεν μπορούσε να λυθεί αλλιώς».