ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μυστική συμφωνία Μέρκελ-Λαγκάρντ για την Ελλάδα!

Τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στην Κριστίν Λαγκάρντ και την Άνγκελα Μέρκελ πριν από μερικές ημέρες αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Welt επικαλούμενη Γερμανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υποσχέθηκε ότι το ταμείο θα συνεχίσει να στηρίζει το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ όσον αφορά στο θέμα του χρέους συμφώνησε με τη γερμανίδα καγκελάριο να μην επανέλθει στην ατζέντα πριν το 2018, ένα χρόνο, δηλαδή, μετά τις γερμανικές εκλογές.

Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ότι αν το τηλεφώνημα έγινε και υπάρχει αυτή η συμφωνία τότε το ΔΝΤ «αγοράζει» ξανά πολιτικό χρόνο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα στην Ουάσινγκτον, όπως και στο Βερολίνο, υπάρχει ενδιαφέρον να ενισχυθεί η Καγκελάριος στην προεκλογική της εκστρατεία.

Εκείνη διεκδικεί μια δεύτερη θητεία, ενώ η Λαγκάρντ από την πλευρά της βλέπει τη Μέρκελ ως έναν από τους λίγους πυλώνες σταθερότητας σε έναν ολοένα πιο αβέβαιο κόσμο – και για αυτό δεν θέλει να είναι από τα εμπόδια, στα οποία θα σκοντάψει η Μέρκελ στον δρόμο προς την Καγκελαρία.