ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάβρος ο Μητσοτάκης: Είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας;

«Η ανομία γενικεύεται και η εγκληματικότητα εξαπλώνεται και αποκτά χαρακτηριστικά κανονικότητας» τόνισε μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πόσο καιρό θα συνεχίσετε να ανέχεστε το παρακράτος των Εξαρχείων; Τα γκέτο στην δυτική Αθήνα; Πότε θα φέρετε ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα; Είστε πρωθυπουργός ή είστε προβοκάτορας;» ρώτησε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

 «Στα πανεπιστήμια ζούμε πάλι δυσάρεστες καταστάσεις. Μόλις προχθές χτυπήθηκε ένας καθηγητής γιατί είχε το θράσος να κάνει παρατήρηση σε φοιτητές που έκαναν γκράφιτι. Δέχθηκε και απειλές για την σωματική του ακεραιότητα αν αποκάλυπτε τους δράστες» είπε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας αναφορά στα επεισόδια στα δικαστήρια στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από μια βαριοπούλα και η απόσταση που χωρίζει μια βαριοπούλα από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή κύριε Τσίπρα» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Η χώρα έχει πληρώσει πολύ βαρύ φόρο στην τρομοκρατία και αφήνετε να εκκολαφτεί μια νέα γενιά τρομοκρατών» σημείωσε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα

«Η πρώτη σας ενέργεια όταν γίνατε κυβέρνηση ήταν να καταργήσετε τις φυλακές υψίστης ασφάλειας. Οι μόνοι που χάρηκαν ήταν οι βαρυποινίτες και οι τρομοκράτες» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.